U posudu stavite brašno, šećer, sol i nasjeckajte hladni maslac. Dodajte 3 žlice hladne vode i zamijesite tijesto. Nemojte predugo mijesiti jer ne treba biti savršeno glatko. Ovisno o brašnu, po potrebi dodajte još koju žlicu vode.
Tijesto spljoštite u disk, zamotajte u prozirnu foliju pa ga stavite u frižider da odmara sat vremena.
Jagode nasjeckajte, dodajte im šećere i gussnel, sve dobro promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 180°C.
Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1-2 cm u jedan krug na komadu masnog papira ili u 3 manja kruga.
Jagode stavite po tijestu pritom pazeći da uz rub ostavite nekoliko centimetara praznog kako biste kasnije lakše mogli preklopiti tijesto i zatvoriti galette.
Preklopite rubove tijesta prema unutra.
Jaje razmutite i premažite rubove te dodatno ih pospite smeđim šećerom i listićima badema.
Stavite peći galette oko 30 minuta, odnosno dok ne porumene.
www.domacica.com.hr