Jednostavna ideja kako napraviti malo drugačiju pizzu, s jesenskim namirnicama. Kombinirajte okuse po želji, prilagodite ih sebi.
Pećnicu zagrijte na 220C.
Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga razvaljajte na masnom papiru za pečenje kojeg ste prije malo namastili s maslinovim uljem.
Po tijestu premažite riccotu, na nju poslažite ploške batata ili bundeve, posolite i popaprite pa dodajte i ostale sastojke po želji.
Suhe vrganje je dobro prije namočiti u toploj vodi kako bi omekanili. Špinat je prije stavljanja na pizzu također dobro malo preliti s vrućom vodom da povene i omekani.
Tvrdi sir naribajte preko pa stavite peći pizzu u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni, oko 15 minuta.
Pred kraj pečenja po njoj možete staviti i mozzarellu.
Posipajte ju s rukolom, bosiljkom, možda i s kaduljom ili ju jednostavno jedite samu - po guštu.
www.domacica.com.hr