Prošle subote sam bila na pijacu, tezge su bile toliko šarene, nekako kao da se ljeto opraštalo s nama preko namirnica koje su bile ponuđene šetačima i kupcima između tih šarenih redova.
Ulovila sam i batate i bundeve, žute i crvene cherry rajčice, špinat, mladi luk i još svašta nešto šareno. Odlučila sam napraviti malo drugačiju pizzu, ja sam se poigrala nekim svojim sastojcima, a vi možete sa svojima, tijesto isto možete zamijesiti po svom izboru, ja sam danas zamijesila ovo brzo bez kvasca.
Nadam se da uživate u ovom babljem ljetu koje nam ove godine nešto malo duže traje.
Dobar tek!
Jednostavna ideja kako napraviti malo drugačiju pizzu, s jesenskim namirnicama. Kombinirajte okuse po želji, prilagodite ih sebi.
- 300 g glatkog brašna
- 160 ml vode
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
- 1 prašak za pecivo
- riccota sir
- batat ili bundeva
- suhi vrganji
- špinat
- luk
- kukuruz
- sol i papar
- po želji suhomesnato (slanina ili šunka), mozzarella
- tvrdi sir za ribanje
-
Pećnicu zagrijte na 220C.
-
Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga razvaljajte na masnom papiru za pečenje kojeg ste prije malo namastili s maslinovim uljem.
-
Po tijestu premažite riccotu, na nju poslažite ploške batata ili bundeve, posolite i popaprite pa dodajte i ostale sastojke po želji.
-
Suhe vrganje je dobro prije namočiti u toploj vodi kako bi omekanili. Špinat je prije stavljanja na pizzu također dobro malo preliti s vrućom vodom da povene i omekani.
-
Tvrdi sir naribajte preko pa stavite peći pizzu u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni, oko 15 minuta.
-
Pred kraj pečenja po njoj možete staviti i mozzarellu.
-
Posipajte ju s rukolom, bosiljkom, možda i s kaduljom ili ju jednostavno jedite samu - po guštu.