Jesenska pizza

Jesenska pizza

Prošle subote sam bila na pijacu, tezge su bile toliko šarene, nekako kao da se ljeto opraštalo s nama preko namirnica koje su bile ponuđene šetačima i kupcima između tih šarenih redova.

Ulovila sam i batate i bundeve, žute i crvene cherry rajčice, špinat, mladi luk i još svašta nešto šareno. Odlučila sam napraviti malo drugačiju pizzu, ja sam se poigrala nekim svojim sastojcima, a vi možete sa svojima, tijesto isto možete zamijesiti po svom izboru, ja sam danas zamijesila ovo brzo bez kvasca.

Nadam se da uživate u ovom babljem ljetu koje nam ove godine nešto malo duže traje.

Dobar tek!

Jesenska pizza

Jednostavna ideja kako napraviti malo drugačiju pizzu, s jesenskim namirnicama. Kombinirajte okuse po želji, prilagodite ih sebi.

Sastojci:
Sastojci za tijesto:
  • 300 g glatkog brašna
  • 160 ml vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 prašak za pecivo
Sastojci za nadjev:
  • riccota sir
  • batat ili bundeva
  • suhi vrganji
  • špinat
  • luk
  • kukuruz
  • sol i papar
  • po želji suhomesnato (slanina ili šunka), mozzarella
  • tvrdi sir za ribanje
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 220C.

  2. Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga razvaljajte na masnom papiru za pečenje kojeg ste prije malo namastili s maslinovim uljem.

  3. Po tijestu premažite riccotu, na nju poslažite ploške batata ili bundeve, posolite i popaprite pa dodajte i ostale sastojke po želji.

  4. Suhe vrganje je dobro prije namočiti u toploj vodi kako bi omekanili. Špinat je prije stavljanja na pizzu također dobro malo preliti s vrućom vodom da povene i omekani.

  5. Tvrdi sir naribajte preko pa stavite peći pizzu u zagrijanu pećnicu dok ne porumeni, oko 15 minuta.

  6. Pred kraj pečenja po njoj možete staviti i mozzarellu.

  7. Posipajte ju s  rukolom, bosiljkom, možda i s kaduljom ili ju jednostavno jedite samu - po guštu.

 

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin