O meni

Moje ime je Sanja Mijac, živim u Virovitici, imam 34. godine i pišem blog od veljače 2013. Život mi se poslagao tako da sanjam snove za koje sam mislila da nikada neću sanjati. Imam svoju obitelj, sretna sam, udana sam za svog najboljeg prijatelja s kojim imam sina Nou.

Većinu svog života nisam znala što želim i imala sam 1001 hobi. Otprilike kada sam pronašla ljubav svog života nekako sam pronašla i samu sebe. Bile su to moje rane dvadesete i nisam znala ispeći kruh, a kolače sam radila s kupovnim biskvitom jer sam mislila da je ovaj domaći jako teško pripremiti. Malo po malo, počela sam učiti. Imala sam uz sebe svoju ljubav, ujedno i najveću inspiraciju, te mamu i svekrvu, domaćice koje kuhinju drže u malom prstu.

Sve one male tajne domaće kuhinje koje su one znale, htjela sam znati i ja. Mama je bila tu u mojim prvim koracima. Prve zimnice napravila sam s njom, a s njom sam naučila i što znači pjenasto izmutiti jaja i kako ručno zamijesiti tijesto. Ponekad ona nauči i nešto od mene, a danas izmjenjujemo recepte i savjete.

Svemu sam se učila postupno i što je najbitnije još se učim. Zato mi je drago kada me pitate kako se tuku jaja na pari ili kako se zamrzavaju jagode, jer ni ja to nisam znala dok nisam nekoga pitala. Kroz svoje recepte pokušat ću vam odati sve svoje tajne, sve kako ja radim, sve prečace, sve stupice na koje možete naići. Pokušat ću vam olakšati pripremu jela da vam uspije i da budete sretni kao što sam i ja bila.

Kuhanjem sam vratila svoju kreativnost i zaigranost koju s odrastanjem čovjek pomalo gubi i uistinu uživam u tome. Naučila sam se ne živcirati zbog neuredne kuhinje jer obično baš iz tog nereda proizađe nešto jako fino, jako lijepo, bilo za moju obitelj ili za nekoga tko mi je drag.

Naša domaća tradicionalna kuhinja jedna mi je od najdražih – stari recepti za kukuruzne proje, pogače, štrudle, poderane gaće, žličnjake i razna variva su ona jela koja nikada ne odbijam.

Ovaj blog je moje i vaše putovanje, dobrodošli i krenimo!