Uvjeti i odredbe kupnje

Opći uvjeti korištenja Trgovine domacica.com.hr

Informacije:
doma d.o.o.
Matije Gupca 187, 33000 Virovitica, OIB: 60156032875
sanja@domacica.com.hr

 

 1. OPĆI UVJETI PRODAJE
  Sadržaj Internet stranice domacica.com.hr te svih njenih varijanti (u daljnjem tekstu: domacica.com.hr) je vlasništvo doma d.o.o.. Upotrebom Internet stranice domacica.com.hr korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. doma d.o.o. i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini domacica.com.hr. U Internet trgovini domacica.com.hr mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Hrvatske. Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom. doma d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici domacica.com.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće.
   
 2. OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI
  doma d.o.o. ne preuzima odgovornost za moguće posljedice prilikom upotrebe Internet stranice domacica.com.hr i njenog sadržaja. doma d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja na Internet stranici bez prethodne obavijesti i ne preuzima odgovornost od mogućih posljedica tih promjena.
  doma d.o.o. će nastojati prikazati najtočnije i najažurnije informacije, tako da moguće greške na stranici domacica.com.hr s obzirom na cijene, rokove isporuke, opise proizvoda i dr. ne isključuje i za njih ne preuzima nikakvu odgovornost. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora.
   
 3. OGRANIČENO PRAVO UPOTREBE
  Posjetioci Internet stranice domacica.com.hr sadržaj koriste isključivo u osobne i nekomercijalne svrhe. Sadržaj je autorski zaštićen. Bilo kakva druga vrsta upotrebe, kopiranje, objava ili distribucija Internet sadržaja ili njegovog dijela bez dozvole doma d.o.o. je zabranjena.
   
 4. ZAŠTITA PRIVATNOSTI
  Podaci koje korisnik upisuje putem obrasca na stranici domacica.com.hr ili na neki drugi način (preko e-maila, telefona i dr.), su povjerljivi i štitimo ih sukladno zakonskim odredbama.
  Osobni podaci će biti upotrijebljeni samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost.
   
 5. POSTUPAK NARUČIVANJA ODNOSNO KUPNJE
  U Internet trgovini domacica.com.hr je moguće kupiti proizvode predstavljene u Internet trgovini domacica.com.hr. U Internet trgovini domacica.com.hr mogu kupovati isključivo korisnici iz Republike Hrvatske. Narudžba u Internet trgovini je predana kada korisnik dobije automatsku elektronsku obavijest. Ta elektronska obavijest nije potvrda da je proizvod na zalihi i da je počela otprema proizvoda. Narudžba će biti potvrđena najkasnije u roku 1 radnog dana od dana kada je narudžba poslana i to putem nove e-obavijesti o potvrdi narudžbe.U slučaju da naručenog artikla nema na zalihi ili da narudžbu nije moguće provesti radi drugih razloga, korisnik će biti obaviješten putem elektronske pošte. doma d.o.o. će potvrđene narudžbe smatrati neopozivima. Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača. Pravo se ostvaruje u roku i na način predviđen Zakonom. doma d.o.o. može narudžbu odbaciti odnosno ne isporučiti robu ukoliko ustanovi da je došlo do zloupotrebe Internet stranice domacica.com.hr.
  Prilikom naručivanja robe kupac potvrđuje da je bio upoznat sa općim uvjetima i da je posebno bio upozoren na opće uvjete. Ugovor o kupnji je pohranjen u doma d.o.o.. 
   
 6. ODUSTAJANJE OD KUPNJE, POVRAT ROBE I REKLAMACIJE
  1. ODUSTAJANJE OD KUPNJE putem pisanog obrasca
   Kupac ima pravo u roku 14 dana sukladno članku 72 Zakona o zaštiti potrošača odustati od kupnje pisanom obavijesti na e-mail adresu sanja@domacica.com.hr. Rok od 14 dana počinje teći danom preuzimanja/dostave naručene robe. U elektronskoj pisanoj obavijesti o odustajanju od kupnje nedvosmisleno navedite odluku o odustajanju od kupnje (sa vašim imenom i datumom dane narudžbe).
    
  2. POVRAT PROIZVODA
   Ako je kupac robu već preuzeo i odustaje od kupnje, mora preuzetu robu vratiti poduzeću u roku 14 dana po pisanoj obavijesti iz 6.1. odlomka. Povrat novca u iznosu vraćenih proizvoda, poduzeće mora vratiti na bankovni račun kupca najkasnije u roku 14 dana od primitka robe. Pri povratu proizvodi moraju biti neupotrebljavani, neoštećeni i u originalnoj ambalaži. Uz vraćeni proizvod obvezno je priložiti kopiju originalnog računa. Pošiljku poslati na adresu: doma d.o.o., Matije Gupca 187, 33000 Virovitica, Hrvatska. Troškove povrata robe snosi kupac. Za vraćene proizvode ne preuzimamo pošiljke sa plaćanjem poštarine pouzećem.   
    
  3. REKLAMACIJE POŠILJKE
   doma d.o.o. odgovara za stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda u Internet trgovini domacica.com.hr. Ukoliko kupac ima bilo kakav prigovor sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača molimo da nas obavijesti na e-mail sanja@domacica.com.hr.
   Potrošač mora u obavijesti o grešci detaljno opisati grešku i omogućiti prodavaču da grešku razmotri. Molimo da kupac kod eventualne reklamacije vrati robu sa kopijom originalnog računa na adresu doma d.o.o., Matije Gupca 187, 33000 Virovitica s naznakom ‘Internet prodaja’ u roku 14 dana od kupnje. Po primitku robe doma d.o.o. će u roku 8 dana po primitku pisane obavijesti i proizvoda dati pisani odgovor na rješenje reklamacije. Reklamacije koje se šalju paketnom distribucijom moraju biti propisno zapakirane u kartonsku ambalažu. Sve reklamacije koje su neprikladno zapakirane i kod kojih je došlo do vidljivih oštećenja prilikom transporta neće biti preuzete nego će biti vraćene pošiljatelju. Troškove povrata robe snosi kupac.
    
 7. CIJENE
  Sve cijene su izražene u kunama sa uključenim PDV-om. Pri kupnji vrijede cijene u trenutku narudžbe. Cijene vrijede do objave novog cjenika u Internet trgovini domacica.com.hr. Rokovi trajanja pojedinih akcija u Internet trgovini su objavljeni na Internet stranici domacica.com.hr. Kod prikazivanja sniženja cijena (izraženo u postotcima) na računima može doći do minimalnog odstupanja od navedenog u e-shopu, što je posljedica zaokruživanja maloprodajnih cijena nakon sniženja.
   
 8. NAČIN PLAĆANJA U INTERNET TRGOVINI
  Plaćanje po pouzeću.
  Poštarinu plaća kupac i to službeniku gotovinom prilikom preuzimanja robe.
  U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke u poštanskom sandučiću. Ako se odlučite na plaćanje prilikom preuzimanja, na iznos košarice platit ćete poštaru proviziju pošte (najmanje 5 kn).
   
  Online kreditna naplata
   
   
 9. SIGURNOST ONLINE PLAĆANJA
  Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.Plaćanje PLATNIM KARTICAMA putem CorvusPay sustava (napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta) pružit će Vam zadovoljstvo bezgotovinske kupnje, uz maksimalno jamstvo zaštite podataka, i to karticama:  

  1. American Express
  2. MasterCard
  3. Maestro
  4. Visa

                          

   10. PAKIRANJE I DOSTAVA
         Dostava se vrši preko GLS po cijeni od 36 kn za narudžbu.
   11. ROK ISPORUKE
         Rok isporuke je 24 h.