Tekući jogurt ili neka bude sobne temperature ili ga malo zagrijte na laganoj vatri da bude mlak.
U posudi za miješenje izmiješajte skupa sve sastojke bez posebnog dizanja kvasca.
Zamijesite glatko tijesto bez dodavanja brašna - tijesto će biti mekše, ostavite ga takvog. Na kraju ga samo uz pomoć brašna oblikujte i ostavite na toplom da se diže dok ne udvostruči volumen.
Uzdiglo tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi pa ga oblikujte u dugački valjak, valjak narežite na komade tijesta željenih veličina. Ja sam radila veća peciva i dobila sam 9 komada, vi možete manja pa ćete dobiti više komada. Tijesto će u širinu narasti još 3 puta od ove u koju ćete ga sada oblikovati pa računajte na to prilikom rezanja koliko velike želite.
Odrezane komada tijesta oblikujte u loptice pa ih stavljajte u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje. Loptice tijesta ne stavljajte blizu jedne drugima jer će tijesto još poprilično narasti.
Kajzerice premažite umućenim jajetom pa ih po želji odmah pospite sjemenkama.
Kajzerice ostavite na toplom da se dižu otprilike sat vremena.
Pećnicu zagrijte na 200 C pa u zagrijanu pećnicu stavite da se peciva peku.
Pecite ih oko 40 minuta, zavisno od svake pećnice, ukoliko vaša pećnica peče jače, možete temperaturu i smanjiti na 180 te peći kraće kako vam se ne bi prepekle.
www.domacica.com.hr