Sastojci su za tortu promjera 20 cm. Ovdje pečete samo biskvit, a kremu samo miksate.
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se sastojci sjedine.
Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20 – 25 minuta.
Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera.
Pustite biskvit da se malo ohladi.
Sve sastojke za kremu izmiksajte pa premažite tortu. Ostavite ju da se ohladi.
Ukrasite po želji. Ja sam prelila s ganacheom koji sam dodatno pripremila od 100 ml slatkog vrhnja za šlag i 100 g tamne čokolade. Vrhnje zagrijete do vrenja pa ubacite čokoladu. Maknete s vatre, ostavite da čokolada malo omekani pa miješate dok se skroz ne otopi. Zatim ostavite da se sve malo stvrdne i tada prelijete po torti kako biste sa strane dobili ove kapljice.
Čuvajte u frižideru.
Tortu prije posluživanja kratko ostavite na sobnoj temperaturi.
www.domacica.com.hr