Ovo je recept za krastavce kako ih rade moja mama i svekrva već nekoliko godina unazad. Naravno da se vi ne morate striktno držati recepta, neka vam bude vodilja za stvaranje svoje dobitne kombinacije.
Krastavce jedan po jedan operite četkicom.
Staklenke također operite i posušite na suncu ili u pećnici.
Krastavce na gusto poslažite u staklenke.
Sve sastojke (osim krastavaca) stavite u lonac i pustite da zakuha, kuhajte dok se šećer ne otopi, nekoliko minuta.
Krastavce u staklenkama zalijte vrućim preljevom i odmah ih zatvorite. Ja sam svoje zatvarala gumenim brtvama i metalnim držačima.
Ukoliko ne uspijete naslagati krastavce na gusto da vam se ne dižu iznad tekućine koristite one plastične štitnike.
Vi u svoje kisele krastavce možete ubaciti i dodatne začine po želji, kao i neke izbaciti.
Što se tiče konzervansa, također ga možete izbaciti, kisele krastavce možete sačuvati i pasterizacijom što nije problem ako radite manje količine.
Neke domaćice i malo više zasole preljev pa koriste sol kao prirodni konzervans.
www.domacica.com.hr