Recept se odnosi na jednu staklenku zapremnine otprilike 500-600 ml i zavisno koliko voća imate toliko staklenki pravite, ne može lakše!
Breskve operite, ogulite i narežite.
Poslažite ih u čistu staklenku i gore ih posipajte sa šećerom.
Zalijte vodom pritom ostavljajući barem 2-3 cm praznog prostora do vrha.
Stavite plastični štitnik kako vam se voće nebi dizalo.
Zatvorite staklenke i izvršite pasterizaciju iliti dunstanje.
Velikom loncu na dno stavite kuhinjsku krpu, na krpu poredajte napunjene i zatvorene staklenke, neka se staklenke ne dodiruju. 
Nalijte vodu preko staklenki, lonac zatim stavite na vatru i zagrijavajte do vrenja. Ukoliko ćete raditi u klasičnim, a ne u WECK® staklenkama, tada u lonac nalijte vode do onog dijela do kojeg su staklenke napunjene.
Kuhajte 45 minuta.
Na kraju izvadite staklenke van, obrišite ih i sačekajte da se potpuno ohlade.
Ovdje možete i provjeriti jeste li dobro vakumirali WECK® staklenke tako da skinete metalne držače i probate podići staklenku držeći ju za poklopac, ako se poklopac ne odvaja, staklenka je dobro vakumirana i zaštićena od kvarenja.
Nakon toga ih odložite na hladno i tamno mjesto.
Kod pasterizacije ne smijete koristiti plastične poklopce.
www.domacica.com.hr