Ja najčešće puding kuham tako da sve sastojke pomiješam u loncu, stavim na vatru, povremeno promiješam dok ne zakuha, zatim nastavim stalno miješati nekoliko minuta dok se puding ne skuha.
Puding maknite s vatre, prekrijte ga prijanjajućom folijom (skroz po površini pudinga, ne preko lonca) i ostavite ga da se prohladi.
Pećnicu zagrijte na 180C, a tepsiju dimenzija otprilike 35*25 cm obložite masnim papirom za pečenje.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
Žumanjke posebno izmiksajte sa šećerima dok ne pobijele pa im dodajte ostale sastojke, sve skupa izmiksajte da se spoji.
Bjelanjke umiješajte ručno uz pomoć špatule.
Smjesu lagano istresite u tepsiju, malo poravnajte pa uz pomoć žlice slažite puding na smjesu.
Puding slažite skroz na gusto.
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 40-50 minuta, zavisno od pećnice.
Pred kraj pečenja u jednoj posudi pomiješajte kisela vrhnja i šećer.
Kolač izvadite van, prelijte ga vrhnjem pa ga vratite nazad u pećnicu na još desetak minuta.