Ako volite puding u kolačima onda je krater kolač savršen za vas. Spoj biskvitnog tijesta, pudinga i kiselkastog vrhnja na vrhu nama je fin, a nadam se da će biti i vama. A kada se ispeče kolač doista kratere pa ga i ime opravdava.
Ovo je recept s Coolinarike po kojem ga svi rade tako da se ni ja nisam puno zezala s nekim izmjenama, samo sam ga htjela zapisati na blog i otkrit vam ovaj kolač ukoliko još niste čuli za njega.
Ja sam ga radila s bourbon pudingom i dodala sam nešto malo više vrhnja na kraju jer mi je tako finije.
Neka vam bude u slast!
- 8 dl mlijeka
- 2 Dolcela bourbon pudinga
- 4 Dolcela vanil šećera
- 5 jaja
- 250 g šećera
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 250 g glatkog brašna
- 2 žlice Dolcela kakaa
- 1 Dolcela prašak za pecivo
- 1 dl ulja
- 1 dl mlijeka
- 3 kisela vrhnja
- 9 žlica šećera
-
Ja najčešće puding kuham tako da sve sastojke pomiješam u loncu, stavim na vatru, povremeno promiješam dok ne zakuha, zatim nastavim stalno miješati nekoliko minuta dok se puding ne skuha.
-
Puding maknite s vatre, prekrijte ga prijanjajućom folijom (skroz po površini pudinga, ne preko lonca) i ostavite ga da se prohladi.
-
Pećnicu zagrijte na 180C, a tepsiju dimenzija otprilike 35*25 cm obložite masnim papirom za pečenje.
-
Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
-
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg.
-
Žumanjke posebno izmiksajte sa šećerima dok ne pobijele pa im dodajte ostale sastojke, sve skupa izmiksajte da se spoji.
-
Bjelanjke umiješajte ručno uz pomoć špatule.
-
Smjesu lagano istresite u tepsiju, malo poravnajte pa uz pomoć žlice slažite puding na smjesu.
-
Puding slažite skroz na gusto.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 40-50 minuta, zavisno od pećnice.
-
Pred kraj pečenja u jednoj posudi pomiješajte kisela vrhnja i šećer.
-
Kolač izvadite van, prelijte ga vrhnjem pa ga vratite nazad u pećnicu na još desetak minuta.
-
Pečeni kolač prohladite pa ga poslužite.