Batat ogulite, nasjeckajte na sitno pa ga skuhajte u loncu. Skuhani batat usitnite u pire.
U većem loncu promiješajte pire od batata, mlijeko, pudinge, šećer, gussnel i rum šećer ili rum.
Stavite na vatru i kuhajte dok se ne zgusne (oko 10 minuta).
Skuhanu kremu prekrijte prijanjajućom folijom ili nekom vrećicom i ostavite ju da se ohladi.
Želatinu pripremite po uputama s vrećice i ostavite ju da nabubri.
Ohlađenu kremu izmiksajte dok ne postane glatka i kremasta pa u nju umiješajte želatinu, ponovno izmiksajte da se spoji.
Posebno izmiksajte 250 ml šlaga pa umiješajte u kremu.
Petit kekse poslažite na dno tepsije ili kalupa, poškropite ih s malo mlijeka pa pripremljenu kremu prelijte/nanesite preko keksa.
Zatim izmiksajte preostalih 250 ml šlaga i ukrasite krempitu.
Po želji po vrhu naribajte čokoladu ili ukrasite po želji.
Prije serviranja dobro ohladite.
Sastojci su dovoljni za tepsiju veličine otprilike 35*20 cm ili veći okrugli kalup promjera oko 26 cm. Zavisno o veličini kalupa, varirati će i sama visina krempite, kolača ili torte.
www.domacica.com.hr