Od ove količine tijesta možete raditi četiri manje ili dvije srednje.
Mlijeko ugrijte da bude mlako. Dodajte mu žlicu šećera i suhi kvasac, malo promiješajte i ostavite na toplom da nabubri. U posudu za miješanje dodajte ostale sastojke, uzdignuti kvasac s mlijekom i zamijesite glatko tijesto. Nije potrebno dodavati još brašna.
Dok se tijesto diže, pripremite nadjev.
Uzdignuto tijesto obavezno premijesite. Uz pomoć brašna ga ili razvaljajte na jedno veliko tijesto koje ćete zatim izrezati na 2 jednaka dijela ili tijesto podijelite na 2 jednake kugle pa svaku zasebno valjajte. Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 1 cm. Možete raditi i skroz male orahnjače pa podijeliti na 4 dijela.
Svako tijesto premažite nadjevom, zarolajte u štrucu i premjestite u tepsiju.
Svaku štrucu premažite običnim uljem. Stavite u pećnicu da se peče 10 minuta na 200°C, zatim temperaturu smanjite na 180°C i pecite još 30 do 40 minuta, ovisno o jačini pećnice.
Ukoliko se bojite rupa kada ju razrežete toplu, tek pečenu dizanicu možete okrenuti naopako na nekoliko minuta, ostaviti tako pa ju okrenuti nazad.
www.domacica.com.hr