Pećnicu upalite na 110C i ostavite da se grije.
Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.
Na masni papir uz pomoć vrećice za ukrašavanje i nastavkom po želji iscrtajte krugove/gnijezda čineći krug kao na slici, pritom pazeći da okolo napravite kao ogradicu u vis koja će kasnije držati kremu unutar pavlove. Pazite i da vam dno ne bude pretanko, a rubove duplo prođite da isto budu deblji.
Stavite ih u pećnicu na sušenje 2 h, ako je vaša malo jača, možete izvaditi i za sat i pol.
Kada su osušene ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i ostavite ih unutra u pećnici da se malo prohlade.
Sada vruće mlijeko ulijte u tu smjesu žumanjaka pritom stalno i brzo miješajući, spojite da nema grudica.
Sada sve zajedno iz te posude vratite u lonac u kojem ste bili grijali mlijeko, ponovno vratite na vatru i kuhajte na laganijoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne, otprilike oko 2 minute.
Ohlađenu kremu izmiksajte mikserom.
Posebno izmiksajte tekući šlag ili slatko vrhnje za šlag, ali ne onako do kraja da bude skroz čvrsto pa ga ručno ili mikserom umiješajte u slastičarsku kremu, ako ćete mikserom tada to napravite na slabijoj brzini i polako kako bi vam krema ostala lijepa glatka.
Dalje ukrasite po želji - svježim voćem, džemom, voćnim preljevima, kompotom i slično.
Umjesto slastičarske kreme možete svoje mini pavlove puniti i s nekim drugim kremama, ali danas sam htjela iskorisiti sve žumanjke upravo u ovom desertu.
Ukoliko nemate vrećicu za ukrašavnje s nastavcima, možete korisiti vrećicu za meso kojoj odrežite dno škarama ili jednostavno svoje mini pavlove napravite uz pomoć žlice.
Od ovih mjera možete peći i jednu veliku Pavlovu - oblikujte ju u krug pormjera oko 20 cm i visine 7-8 cm, sušite ovako kao gore u opisu ili na 130C oko sat i pol.
Ukoliko Vam psatne viška kreme složite ju u čašice kao desert.
www.domacica.com.hr