Mini pavlove sa slastičarskom kremom

Još jedna ideja za ovaj Uskrs ispred nas, za nju ne trebate ništa puno sastojaka, većinom su oni koje imate doma, jedino voće, ako njega nemate možete koristiti chia džem ili neki drugi fini džem s komadima voća, možda i kakav kompot ukoliko imat ekakvu teglicu sačuvanu u kutu špajze.

Osim za Uskrs zbog ovih malih oblika gnijezda, ove mini pavlove možete praviti u bilo koje doba godine pa tako i u ljeto kada ćemo se za bobičasto vioće šetati do naših bašća ili do obližnje pijace.

Neka vam bude u slast!

5 from 1 vote
Mini pavlove sa slastičarskom kremom
Mini pavlove sa slastičarskom kremom
Sastojci:
Sastojci za oko 10-ak mini pavlova:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 250 g šećera
Sastojci za slastičarsku kremu:
  • 500 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer (npr. Dolcela)
  • 100 g šećera
  • 5 žumanjaka
  • 50 g gussnela (npr. Dolcela)
  • 30 g maslaca
  • za kasnije: 200 ml slatkog vrhnja za šlag ili tekućeg šlaga (npr. Dolcela)
Priprema:
Priprema pavlova:
  1. Pećnicu upalite na 110C i ostavite da se grije.

  2. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.

  3. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna, nekoliko minuta.
  4. Na masni papir uz pomoć vrećice za ukrašavanje i nastavkom po želji iscrtajte krugove/gnijezda čineći krug kao na slici, pritom pazeći da okolo napravite kao ogradicu u vis koja će kasnije držati kremu unutar pavlove. Pazite i da vam dno ne bude pretanko, a rubove duplo prođite da isto budu deblji.

  5. Stavite ih u pećnicu na sušenje 2 h, ako je vaša malo jača, možete izvaditi i za sat i pol.

  6. Kada su osušene ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i ostavite ih unutra u pećnici da se malo prohlade.

Priprema kreme i ukrašavanje:
  1. Spremite i izvažite si sve sastojke jer se ovdje sve događa dosta brzo pa da vam bude lakše.
  2. Mlijeko zagrijte do vrenja pa kad zavrije maknite s vatre.
  3. Dok se mlijeko grije vi pjenasto izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer da se dobro spoje.
  4. Zatim u njih umiješajte i gussnel, dobro spojite da nema grudica.
  5. Sada vruće mlijeko ulijte u tu smjesu žumanjaka pritom stalno i brzo miješajući, spojite da nema grudica.

  6. Sada sve zajedno iz te posude vratite u lonac u kojem ste bili grijali mlijeko, ponovno vratite na vatru i kuhajte na laganijoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne, otprilike oko 2 minute.

  7. Kada se je zgusnilo u još vruću kremu ubacite maslac i dobro izmiješajte. Krema treba biti glatka i svilenkasta.
  8. Vruću kremu prekrijte prozirnom folijom tako da folija dodiruje površinu kreme. Kremu stavite na hlađenje.
  9. Ohlađenu kremu izmiksajte mikserom.

  10. Posebno izmiksajte tekući šlag ili slatko vrhnje za šlag, ali ne onako do kraja da bude skroz čvrsto pa ga ručno ili mikserom umiješajte u slastičarsku kremu, ako ćete mikserom tada to napravite na slabijoj brzini i polako kako bi vam krema ostala lijepa glatka.

  11. Kremom ukrasite ohlađene mini pavlove.
  12. Dalje ukrasite po želji – svježim voćem, džemom, voćnim preljevima, kompotom i slično.

Napomena:

Umjesto slastičarske kreme možete svoje mini pavlove puniti i s nekim drugim kremama, ali danas sam htjela iskorisiti sve žumanjke upravo u ovom desertu.

 

Ukoliko nemate vrećicu za ukrašavnje s nastavcima, možete korisiti vrećicu za meso kojoj odrežite dno škarama ili jednostavno svoje mini pavlove napravite uz pomoć žlice.

Od ovih mjera možete peći i jednu veliku Pavlovu – oblikujte ju u krug pormjera oko 20 cm i visine 7-8 cm, sušite ovako kao gore u opisu ili na 130C oko sat i pol.

 

Ukoliko Vam psatne viška kreme složite ju u čašice kao desert.

Post je nastao u suradnji s Dolcelom

Share this

Pin

15 komentara

  1. marija

    **Sada vruće mlijeko ulijte u tu smjesu žumanjaka pritom stalno i brzo miješajući, spojite da nema grudica.

    Sada sve zajedno iz te posude vratite u lonac u kojem ste bili grijali mlijeko, ponovno vratite na vatru i kuhajte na laganijoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne, otprilike oko 2 minute.**

  2. marija

    zaboravila sam u prethodnom dopisati upit, zanima me jel se može ovaj korak izvesti da se odmah smjesa žumanjaka sipa u lonac sa mlijekom. da se izbjegne presipavanje.

    • Moglo bi, samo smanjite maksimalno vatru, jer se ovo radi da se žumanjci ne prekuhaju. Ima i opcija gdje netko ovu kremu kuha tako da sve sastojke odmah spoji u loncu i kuha 🙂

  3. Mia

    dA li se pecnica treba ugasiti prije stavljanJa smjese za meringu Ili se pece 2h na 110? Hvala

  4. Silvia

    Dali se može staviti pOla manje šećerA u pavlove i u kremu?

    • U kori možete smanjiti na 200 g, ali možete dodati žličicu brašna ili gussnela u tijesto da bude čvršće, postoji mogućnost da kora malo popuca, alimožda i neće. U kremi možete smanjiti isto malo 🙂

  5. Maja

    Što znači sušiti u Pećnici? Jel to znači peći Ili?

  6. Maja

    ODLICAN recept.
    Postoji li alternativa za GUSNEL, tocnije, mora li se dodavati, moze li GRIZ biti ZAMJENNA? Hvala, lp

  7. Marina

    Prekrasno izgleda. Da li se košarice mogu napraviti dan dva unaprijed? Hvala, lp

  8. Patricia marijan kapš

    Upravo napravila moje prve Pavlove ikada i ispale su odlicno. Imala bih nekoliko pitanja. Kada ih NAPRAVIM, napunim kremom i džemom da ki ih cucam u hladnjaku do sutra ili ne smiju u HLADNJAK?

    • Hej, hvala ti puno, drago mi je da su super ispale 🙂
      Kada ih nafilaš slobodno u frižider, puno su finije kad su hladne 🙂 jedino prije filanja držati na sobnoj 🙂 Sretan Uskrs 🙂

  9. Ružica Vukoja-Javorić

    Savrsen recept, postupak izrade detaljno opisan. Ma svaka pohvala. 🙂

Leave a Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.