Recept za dvije manje pince koje ostaju sočne i mekane i dva dana nakon pečenja.
U posudu za miješenje ili u posudu od miksera odmah dodajte sve sastojke, zamijesite tijesto, ručno ili s mikserom. Potrebno ga je mijesiti barem 5 minuta kako bi se gluten lijepo razvio i kako bi ono postalo glatko.
Jabuku naribajte u posudu na sitni ribež bez prethodnog cijeđenja soka, samo ju direktno naribajte.
Tijesto za pincu treba ostati mekanije.
Zamiješeno tijesto malo pobrašnite da biste ga lakše oblikovali pa ga premjestite u blago nauljenu posudu i ostavite na toplom da se diže nekoliko sati, otprilike 3 sata.
Kada se je tijesto diglo, premijesite ga i podijelite na 2 jednaka dijela. Oblikujte dvije kugle.
Tepsiju od pećnice obložite papirom za pečenje pa svoje pince stavite u tepsiju.
Jaje izmutite vilicom i premažite pince, po vrhu svake pince uz pomoć noža napravite križ ili X. Po želji pospite listiće badema.
Pince stavite na toplo još oko sat vremena da narastu.
U međuvremenu pećnicu zagrijte na 180 C.
Pince stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 45 minuta.
Čim pince porumene u pećnici, prekrijte ih masnim papirom kako vam nebi izgorjele.
Ukoliko želite, pincu možete raditi i bez jabuke, ali zbog nje tijesto bude sočnije.
www.domacica.com.hr