U lonac stavite barem 2-3 šake ljuske crvenog luka. Zalijte vodom.
Odrežite komade najlonki.
Na jaje složite biljku kako želite da izgleda, obložite najlonkom tako da ona bude skroz uz jaje. Zavežite koncem ili špagom i to je to.
Možete koristiti i mrežaste čarape ili najlonke, one daju lijepe šare.
U vodu s ljuskom ubacite tako pripremljena jaja (maksimalno 10 komada ako je veći lonac u pitanju).
Kuhajte oko 10 minuta, možete i duže ako želite jaču boju.
Maknite s vatre i ubacite nova jaja. Ako nemate nova jaja, ova slobodno ostavite da se ohlade u loncu.
Kada su se prohladila, maknite najlonke i biljke. Dodatno ih premažite komadićem slanine za sjaj. Možete i na vaticu staviti malo ulja pa ih premazati i na taj način.
Ljusku crvenog luka možete potražiti na lokalnoj tržnici jer ju bakice u ovo vrijeme drže na tezgama.
Isto tako, možete ju uzeti u trgovinama gdje stoji crveni luk. Uvijek ima ljuski u košarama i nitko od prodavača vam neće zamjeriti ako to uzmete budući da oni to bacaju.
www.domacica.com.hr