Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
5
from
2
votes
Print
Polpete od kelja
Sastojci:
300
g
već skuhanog kelja
50
g
zobenih pahuljica
1
dl
vode
1
crveni ili mladi luk
2
češnja češnjaka
sol
papar i začini po želji
50
g
palente
1
jaje
3
žlice krušnih mrvica
Priprema:
Jedan manji kelj narežite, operite pa ga skuhajte.
Za to vrijeme zobene pahuljice namočite u 1 dl vode i ostavite da malo odstoje.
Skuhani kelj narežite na skroz sitno.
U tavi na malo maslinovog ulja izdinstajte nasjeckani crveni ili mladi luk i češnjak.
Zatim na njega dodajte kelj i zalijte s malo vode, dinstajte koju minutu.
Posolite, popaprite i začinite po želji.
Na kraju maknite s vatre i umiješajte zobene pahuljice, palentu, jaje i krušne mrvice. Dobro izmiješajte i ukoliko treba dodatno posolite i začinite.
Ja sam polpete valjala u smjesu krušnih mrvica i sezama te pekla na ulju u tavi. Iva ih je recimo pekla u pećnici, kako god se odlučite bit će fine.