Kad se dvije kolegice skroz neplanirano spoje, jedna u Istri, druga u Slavoniji i naprave recept skupa – polpete od kelja.
Nedavno sam ih radila, neki osnovni recept za probu, a @ivafi_healthylittletooth ih je odlično doradila.
Ja sam bila inspiracija, a ona chefica. Ako ih niste probali, svaka preporuka. Polpete od kelja možete jesti uz neki dressing, u sendviču, tortilli ili na salatu, kako god.
Dobar tek!
Polpete od kelja
Sastojci:
- 300 g već skuhanog kelja
- 50 g zobenih pahuljica
- 1 dl vode
- 1 crveni ili mladi luk
- 2 češnja češnjaka
- sol papar i začini po želji
- 50 g palente
- 1 jaje
- 3 žlice krušnih mrvica
Priprema:
-
Jedan manji kelj narežite, operite pa ga skuhajte.
-
Za to vrijeme zobene pahuljice namočite u 1 dl vode i ostavite da malo odstoje.
-
Skuhani kelj narežite na skroz sitno.
-
U tavi na malo maslinovog ulja izdinstajte nasjeckani crveni ili mladi luk i češnjak.
-
Zatim na njega dodajte kelj i zalijte s malo vode, dinstajte koju minutu.
-
Posolite, popaprite i začinite po želji.
-
Na kraju maknite s vatre i umiješajte zobene pahuljice, palentu, jaje i krušne mrvice. Dobro izmiješajte i ukoliko treba dodatno posolite i začinite.
-
Ja sam polpete valjala u smjesu krušnih mrvica i sezama te pekla na ulju u tavi. Iva ih je recimo pekla u pećnici, kako god se odlučite bit će fine.
Super recept !!!
Odličan recept!! Hvala
Znači mogu i u pećnicu na papir za pečenje? Trebaju li se premazat uljem? Prekrit drugim papirom? Hvala