Umijesite tijesto od svih sastojaka. Prvo ga trljajte između ruku kako bi postalo mrvičasto, a zatim ga umijesite u glatku kuglu. Zavisno koje brašno koristite ili koje orašaste plodove, ako vam se nebi dalo zamijesiti, dodajte malo mlijeka.
Tijesto zamotajte u foliju pa stavite u frižider na pola sata da odmori.
Pećnicu zagrijte na 180C.
Tijesto na pbrašnjenog podlozi razvljajte na tanje (oko 1-2 cm) pa modlicama režite željene oblike. Ostatke tijesta ponovno zamijesite, razvaljajte i režite oblike.
Kekse slažite na masni papir za pečenje i pecite ih oko 12 minuta, dok ne porumene.
Ukoliko biste ih pakirali u staklenke ili boce za poklon da si ih netko sam pripremi, tada u staklenke naslažite samo suhe izvagane sastojke i u neku simpatičnu porukicu sa strane ispišite što da još dodaju i kako ide skraćeni recept.
Ja sam pola smjese od koje se dobije 2 tepsije keksa spakirala u WECK® kalup staklenku od 580 ml.
www.domacica.com.hr