U tavi na malo maslinovog ulja prodinstajte nasjeckani crveni luk dok ne omekša, zatim dodajte rižu pa i nju malo popržite dok ne zacakli, koju minutu.
Zatim dodajte vino, sve skupa dinstajte koju minutu dok ga riža ne upije.
Podlijte toplim temeljcem i ostavite rižoto da se kuha oko 20 minuta, odnosno prateći uputu koliko je potrebno vašoj riži da se skuha. Podlijevajte s temeljcem svako malo kako bi ga riža upijala. Možda nećete potrošiti sav temeljac.
Pred kraj kuhanja umiješajte naribanu koricu i sok dva limuna, ostavite na laganoj vatri još koju minutu.
Rižoto maknite s vatre, pustite ga da odmori koju minutu pa u njega umiješajte maslac, miješajte dok se ne otopi.
Zatim umiješajte i parmezan, posolite i popaprite po želji.
Za dodatni okus s kojim limunom završite jelo na tanjuru, naribajte ga po vrhu svake porcije.
www.domacica.com.hr