Koristite neki kvalitetniji ajvar poput ovog od Bakine tajne ili ukoliko pravite svoj domaći. Što se tiče tvrdog sira koristite onaj koji volite, a tijesto možete iskoristiti i za pizza štapiće.
Mlijeko i maslac malo zagrijte i otopite u lončiću.
U posudi izmiješajte sve sastojke i zamijesite glatko tijesto.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenog podlozi na debljinu maksimalno 1 cm.
Polovicu tijesta deblje premažite ajvarom, po ajvaru naribajte tvrdi sir. Drugu polovicu tijesta prebacite preko nadjeva, malo utisnite da se spoji.
Tijesto prerežite po pola pa režite trakice širine 1-2 cm.
Svaku trakicu zarolajte u spiralu i stavite ju u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
Štapiće premažite umućenim jajetom i po želji pospite sjemenkama po želji.
Pećnicu zagrijte na 200C, štapići neka se dižu za to vrijeme.
Pecite ih oko 20-30 minuta u zagrijanoj pećnici, odnosno dok ne porumene.
www.domacica.com.hr