Tjestenina s dagnjama je jednostavan obrok gotov za manje od 30 minuta koji može pripremiti svatko. S receptom se možete igrati, nečega dodati manje, nečega dodati više kako biste stvorili svoju vlastitu čaroliju okusa.
Sastojci:
Sastojci
300gtjesteninelinguini, špageti..
3žlice maslinovog ulja
1režanj češnjaka
400gpelata
350gmesa dagnji
1dcl bijelog vina
solpapar, svježe lišće peršina
Priprema:
Priprema
Tjesteninu skuhajte po uputama s vrećice. (ja sam koristila malo više od pola pakiranja jer je ova tjestenina deblja, vi možete staviti i cijelo pakiranje od 500 g, zavisi koju tjesteninu ćete koristiti)
Na maslinovom ulju popržite cijeli režanj češnjaka kojeg možete sitno naribati ili nasjeckati.
Zatim mu dodajte nasjeckane pelate, kratko dinstajte, pa dodajte meso dagnji i bijelo vino, dinstajte još oko 5 minuta, odnosno dok alkohol malo ne ispari.
Na kraju posolite, poparite i začinite svježim lišćem peršina.