U jednoj posudi izmiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao.
Pečete 3 biskvita koje ćete kasnije prerezati po pola kako biste dobili sveukupno 6 kora.
Pećnicu zagrijte na 200C i ostavite da se grije. Kalupu za torte promjera oko 28 cm dno obložite papirom za pečenje, a stranice namastite s malo maslaca.
Za jedan biskvit pjenasto izmiksajte 1 jaje i 8 žlica šećera pa zatim dodajte 9 žlica mlijeka i 8 žlica pripremljenog brašna koje ste znači pomiješali s praškom i kakaom.
Smjesu izlijte u kalup i pecite oko 10 minuta.
Za to vrijeme po istim mjerama izmiksajte drugi biskvit, ispecite ga pa izmiksajte i treći.
Ohlađene biskvite prerežite po pola.
Kremu pripremite tako da mlijeko pomiješate s pudinzima i šećerom, stavite na vatru i kuhate dok se ne zgusne (oko 10 minuta). Kremu prekrijte s prijanjajućom folijom i ostavite je da se ohladi.
Maslac ili margarin neka vam bude sobne temperature, dobro ga izmiksajte mikserom kako bi postao kremast pa ga umiksajte u ohlađenu puding kremu.
Na kraju u kremu umiješajte i mljevene orahe i zgnječene banane. Sve dobro promiješajte i mažite kore.
Tortu po želji ukrasite šlagom.
Dobro ju ohladite pa poslužite.
Ukoliko vam tako bude lakše možete prvo pripremiti kremu pa dok se onda hladi vi pecite biskvite.
www.domacica.com.hr