Bor od lisnatog tijesta

 

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 

Tražite li ideju kako da u svoj dom dodatno unesete duh blagdana i Božića, moja preporuke ide za ovaj bor od lisnatog tijesta.

Priprema je jednostavna, a zabavit će i one najmlađe ukoliko ih uključite u pripremu vašeg jestivog božićnog drvca. Ja sam koristila već gotova, razvučena lisnata tijesta koja se mogu kupiti u gotovo svakoj trgovini, punila sam ih s linoladom Jaffa, koja prekrasno miriši i baš mi se je uklopila u ovo blagdansko raspoloženje, a ukrasila s novim Dolcelinim dekorima, odnosno bademima.

Dolcela se je ovih blagdana i humanitarno povezala sa svima nama. Nova mobilna aplikacija ‘Dolcela Slatki trenuci’ nudi idealne recepte za svaku prigodu i svako društvo. Kroz zabavnu interakciju i uz pomoć tajnih, “slatkih algoritama”, uvijek ćete znati u kojoj ćete slastici uživati sljedećoj. Pa vas pozivamo da i vi postanete dio ove tople blagdanske priče, jer za svako preuzimanje mobilne aplikacije Dolcela i Hrvatski kuharski savez daruju 1 kolačić u humanitarne svrhe.

Prosinac je ionako vrijeme dijeljenja i pomaganja 🙂

U slast!

Bor od lisnatog tijesta
Bor od lisnatog tijesta je idealan način kako da u svoj dom dodatno unesete duh blagdana i Božića. Poigrajte se ukrašavanjem i na taj način obradujete svoje voljene.
Sastojci:
Sastojci za jedan bor
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. Od papira izrežite šablonu u obliku trokuta koliko su velika vaša lisnata tijesta.
  3. Lisnata tijesta izrežite na 2 identična trokuta.
  4. Jedan trokut prebacite na masni papir za pečenje. Premažite ga s Lino ladom, stavite drugi trokut. Nožem izrežite svoj bor kao na slici u galeriji.
  5. Borove 'grane' zavrnite oko svoje osi.
  6. Jaje istucite sa žlicom vode i premažite bor. Ukrasite ga po želji.
  7. Zajedno s papirom ga prebacite na tepsiju od pećnice. Bor ćete peći na obrnutoj starni tepsije, jer vam neće stati u nijednu normalnu. (kao kada pečete kore za pite, tako sada pecite bor)
  8. Pecite ga oko 15-20 minuta.

Share this

Pin