Tražite li ideju kako da u svoj dom dodatno unesete duh blagdana i Božića, moja preporuke ide za ovaj bor od lisnatog tijesta.
Priprema je jednostavna, a zabavit će i one najmlađe ukoliko ih uključite u pripremu vašeg jestivog božićnog drvca. Ja sam koristila već gotova, razvučena lisnata tijesta koja se mogu kupiti u gotovo svakoj trgovini, punila sam ih s linoladom Jaffa, koja prekrasno miriši i baš mi se je uklopila u ovo blagdansko raspoloženje, a ukrasila s novim Dolcelinim dekorima, odnosno bademima.
Dolcela se je ovih blagdana i humanitarno povezala sa svima nama. Nova mobilna aplikacija ‘Dolcela Slatki trenuci’ nudi idealne recepte za svaku prigodu i svako društvo. Kroz zabavnu interakciju i uz pomoć tajnih, “slatkih algoritama”, uvijek ćete znati u kojoj ćete slastici uživati sljedećoj. Pa vas pozivamo da i vi postanete dio ove tople blagdanske priče, jer za svako preuzimanje mobilne aplikacije Dolcela i Hrvatski kuharski savez daruju 1 kolačić u humanitarne svrhe.
Prosinac je ionako vrijeme dijeljenja i pomaganja 🙂
U slast!

- 2 pakiranja lisnatog tijesta
- 4-5 žlica Lino lade Jaffa
- 1 jaje
- 1 žlica vode
- Dolcela bademi u listićima
- Možete dodati i: kandirano voće brusnice, grožđice, orahe..
-
Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
-
Od papira izrežite šablonu u obliku trokuta koliko su velika vaša lisnata tijesta.
-
Lisnata tijesta izrežite na 2 identična trokuta.
-
Jedan trokut prebacite na masni papir za pečenje. Premažite ga s Lino ladom, stavite drugi trokut. Nožem izrežite svoj bor kao na slici u galeriji.
-
Borove 'grane' zavrnite oko svoje osi.
-
Jaje istucite sa žlicom vode i premažite bor. Ukrasite ga po želji.
-
Zajedno s papirom ga prebacite na tepsiju od pećnice. Bor ćete peći na obrnutoj starni tepsije, jer vam neće stati u nijednu normalnu. (kao kada pečete kore za pite, tako sada pecite bor)
-
Pecite ga oko 15-20 minuta.
Trackbacks for this post