
Jednostavna bounty torta koju sam nedavno isprobala i oduševila se. Biskvit je super jednostavan, kao i krema, a ukoliko ćete ju peći u velikom kalupu samo poduplajte mjere.
Za vas imam i kod s popustom od 10% na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Recept je adaptiran s bloga Slatka domaćica.
U slast!

Bounty torta
Sastojci:
Biskvit za kalup 20 cm:
- 2 jaja
- 80 g šećera
- pola vanilin šećera
- 80 ml ulja
- 100 ml mlijeka
- 70 g glatkog brašna
- 20 g BAM kakaa
- pola praška za pecivo
Dodatno:
- 150 ml mlijeka
- 1-2 žlica šećera
Krema:
- 350 ml mlijeka
- 70 g šećera
- pola vanilin šećera
- 50 g griza
- 90 g kokosa
- 60 g maslaca
Ganache:
- 100 ml slatkog vrhnja za šlag
- 100 g BAM tamne čokolade
Priprema:
-
Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
-
Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji.
-
Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta.
-
Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera.
-
Kremu pripremite tako da u loncu zakuhate mlijeko i šećere, kratko maknete s vatre pa umiješate griz i kokos. Vratite na vatru i kuhajte još 2 minute dok se ne zgusne.
-
U gotovu kremu dodajte maslac narezan na kockice, izmiješajte dok se ne otopi pa s kremom prelijte tortu koju ste ostavili u kalupu.
-
Za ganache preljev u manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje za šlag i čokoladu pa zakuhajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.