Bounty torta

Jednostavna bounty torta koju sam nedavno isprobala i oduševila se. Biskvit je super jednostavan, kao i krema, a ukoliko ćete ju peći u velikom kalupu samo poduplajte mjere.

Recept je adaptiran s bloga Slatka domaćica.

U slast!

Bounty torta
Sastojci:
Biskvit za kalup 20 cm:
  • 2 jaja
  • 80 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 80 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • 70 g glatkog brašna
  • 20 g kakaa
  • pola praška za pecivo
Dodatno:
  • 150 ml mlijeka
  • 1-2 žlica šećera
Krema:
  • 350 ml mlijeka
  • 70 g šećera
  • pola vanilin šećera
  • 50 g griza
  • 90 g kokosa
  • 60 g maslaca
Ganache:
  • 100 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 100 g tamne čokolade
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C. Kalup promjera 20 cm obložite papirom za pečenje.
  2. Pjenasto izmiksajte jaja i šećere. Zatim dodajte ulje, mlijeko, brašno, kakao i prašak za pecivo, izmiksajte da se spoji.
  3. Izlijte u kalup i stavite da se peče oko 20-25 minuta.
  4. Topao biskvit prelijte preljevom koji ste pripremili tako da ste zakuhali mlijeko s malo šećera.
  5. Kremu pripremite tako da u loncu zakuhate mlijeko i šećere, kratko maknete s vatre pa umiješate griz i kokos. Vratite na vatru i kuhajte još 2 minute dok se ne zgusne.
  6. U gotovu kremu dodajte maslac narezan na kockice, izmiješajte dok se ne otopi pa s kremom prelijte tortu koju ste ostavili u kalupu.

  7. Za ganache preljev u manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje za šlag i čokoladu pa zakuhajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite da se hladi nekoliko sati.

Share this

Pin

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.