Brownie torta

Za druženje s budućim kumovima napravila sam ovu tortu, oni su kuhali večeru, ja sam radila desert. Volim ići u goste s nekom hranom, a ova torta je bila pun pogodak. Čokoladna brownie podloga, lagane kreme, svježe domaće sezonsko voće, dragi ljudi, dobra atmosfera, prve ljetne večeri i jedan balkon. Na blogu već imate recept za ovaj najsavršeniji brownie koji sam ja ikada probala, u tom postu možete vidjeti presjek i svu njegovu sočnost, jednostavno oduzima dah.

Na festivalu ‘Slatki gušti’ sam dobila dosta Podravkinih proizvoda, između ostalog i Šlag kremu od čokolade, koju sam skoristila na ovoj torti kao prvi sloj, kao drugi sloj išlo je tučeno slatko vrhnje, a kao treći svježe voće i svježi listići mente. Normalno da vi možete staviti i neke svoje kreme po želji, ja sam htjela isprobati kako će funkcionirati ovako. Torta je doista brzo gotova, mora svakome uspjeti, a vjerujem da će i svima biti fina kao što je bila nama.

U slast!

Recept

Brownie torta
Jednostavna čokoladna i sočna torta napravljena s brownie podlogom. Kremu si izaberite svoju po želji, ukrasite ju s voćem, kokosom ili orašastim plodovima.
Sastojci:
  • 130 g maslaca
  • 150 g tamne čokolade
  • 140 g očišćenih i nasjeckanih višanja ili nekog drugog voća
  • 150 g šećera
  • 55 g tamnog kakaa
  • 75 g mekog brašna
  • pola žličice praška za pecivo
  • 3 cijela izmućena jaja
  • 100 g nasjeckane čokolade mliječne, tamne ili bijele
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Manji kalup za torte obložite papirom za pečenje.
  3. Na pari otopite maslac i tamnu čokoladu. Dodajte višnje. Maknite s vatre.
  4. U drugoj posudi prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo, dodajte šećer i to sve zajedno dodajte otopljenom maslacu i čokoladi, sve dobro promiješajte. Zatim dodajte dobro izmućena jaja i nasjeckanu čokoladu. Opet sve dobro izmješajte.
  5. Izlijte u kalup i stavite peći oko 20 minuta. Izvana će kolač dobiti koricu, iznutra bi on trebao ostati jako sočan i mekan, to tako treba biti. Zavisno od pećnice, možda ćete svoj peći oko 30 minuta, ali nikako ne biste smjeli peći duže da kolač ne presušite.
  6. Ohladite brownie prije premazivanja kremama.
Slaganje torte
  1. Ohlađeni brownie složite na željenu tacnu ili stalak.
  2. Čokoladnu kremu pripremite prema uputama s vrećice. Premažite preko brownie biskvita.
  3. Slatko vrhnje za šlag istucite, premažite špatulom preko čokoladne kreme.
  4. Sezonsko voće po želji operite i poslažite po torti.
  5. Na vrh po želji stavite listiće svježe mente.
  6. Ohladite malo tortu i poslužite.
Ovdje je i torta na putu u goste, ovo je ujedno još jedan način kako ju možete ukrasiti, a da ljudima ne dajete da si sami trgaju peteljke.

 

Share this

Pin

7 komentara

  1. predivna…verzija s peteljkama mi je nekak ljepša, pa kaj ako si trebaju sami čistit…isplati se 🙂

  2. prekrasna! mogla bi je baš preko vikenda napraviti 🙂 i inače kupujem Lisu,no ovaj puta sam joj se posebno veselila zbog vas – gastroblogerica,posebno tebi 🙂

  3. Dubravka Gasparac

    Višnje su u tijestu? Ja bi stavila maline imam smrznute.

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.