Brza pogača

Pamtim ove okuse iz djetinjstva – brzinska pogača koju je mama znala zamijesiti, a često se samo trgala rukama i močila u ulje s češnjakom i peršinom, mazala masti ili pekmezima od ljeta.

Kako god, spasit će vas u dane kada trebate brzinski kruh. Ovo je teška pogača, nije mekana i pufasta pa ako ste se kao i ja zaželili ovakvih okusa evo recepta.

Ovog puta zamiješena u mom najdražem Kenwood kuhinjskom Chefu.

Dobar tek!

Brza pogača
Sastojci:
  • 500 g brašna po želji ja ju najviše volim s pirovim i glatkim brašnom
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 100 ml vode
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 cijelo jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • žličica soli
Priprema:
  1. Prvo pećnicu zagrijte na 200C.
  2. Sve sastojke zajedno pomiješajte u većoj posudi i rukama ili mikserom zamijesite glatko tijesto. Mijesite nekoliko minuta. Pogaču premjestite u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje, malo ju rastanjite rukama, po želji ju možete premazati s malo maslinovog ulja.
  3. Stavite ju peći oko 30 minuta.
  4. Nakon pečenja ju prekrijte krpom i ostavite da malo odmori.


Share this

Pin