Pamtim ove okuse iz djetinjstva – brzinska pogača koju je mama znala zamijesiti, a često se samo trgala rukama i močila u ulje s češnjakom i peršinom, mazala masti ili pekmezima od ljeta.
Kako god, spasit će vas u dane kada trebate brzinski kruh. Ovo je teška pogača, nije mekana i pufasta pa ako ste se kao i ja zaželili ovakvih okusa evo recepta.
Ovog puta zamiješena u mom najdražem Kenwood kuhinjskom Chefu.
Dobar tek!

Brza pogača
Sastojci:
- 500 g brašna po želji ja ju najviše volim s pirovim i glatkim brašnom
- 200 g kiselog vrhnja
- 100 ml vode
- 50 ml maslinovog ulja
- 1 cijelo jaje
- 1 prašak za pecivo
- žličica soli
Priprema:
-
Prvo pećnicu zagrijte na 200C.
-
Sve sastojke zajedno pomiješajte u većoj posudi i rukama ili mikserom zamijesite glatko tijesto. Mijesite nekoliko minuta. Pogaču premjestite u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje, malo ju rastanjite rukama, po želji ju možete premazati s malo maslinovog ulja.
-
Stavite ju peći oko 30 minuta.
-
Nakon pečenja ju prekrijte krpom i ostavite da malo odmori.