Brze pogačice s čvarcima

Rana jesen nam je donijela berbe, rad u vinogradima i skitanje po šumama. Podsjetilo me na brzinske pogačice s čvarcima pa sam ih napravila i danas vam ih donosim da ih taman stignete napraviti pred vikend.

Mi smo ovaj cijeli tjedan doma, Noa je bio doma, ja radim od doma pa smo oboje sudjelovali i malo zabrašnili ruke.

Iz Kenwood Hrvatska su mi poslali ovaj kuhinjski robot na probu pa mi se taman uklopio u to da mijesimo, idealan je za ove količine od 500-700 g brašna i stvarno ih lijepo zamijesi.

A onda nakon svega slijedi i uživanje!

Dobar tek!

Brze pogačice s čvarcima

Recept za otprilike 34 pogačice promjera oko 7 cm.

Sastojci:
Sastojci:
  • 550-650 g glatkog brašna
  • 200 g mljevenih čvaraka ili čvarkomaza
  • 350 ml tekućeg jogurta
  • 3 jaja
  • 2 praška za pecivo
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • papra po ukusu
Dodatno:
  • 1 jaje
  • malo soli
  • sjemenke po želji
Priprema:
  1. Zavisno koliko su čvarci masni toliko brašna će vam trebati, ja sam koristila čvarkomaz i trebalo mi je 650 g brašna, preporučam da u posudu prvo stavite 550 g brašna pa ukoliko bude trebalo krenete dodavati ostatak.

  2. Sve sastojke stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto.

  3. Tijesto uz pomoć malo brašna (ukoliko treba dodajte još oko 50 g) oblikujte pa ga na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte na debljinu od 2 cm. Pobrašnite malo i odozgora da vam bude lakše valjati.
  4. Dvije velike tepsije obložite masnim papirom za pečenje.
  5. Modlicom režite pogačice pa ih stavljajte u tepsije pritom ostavljajući malo mjesta između svake.
  6. Dodatno razmutite jedno jaje s malo soli pa s njim premažite pogačice.
  7. Pospite ih sa sjemenkama po želji.
  8. Pećnicu stavite da se grije na 200C, a pogačice ostavite da malo odstoje na sobnoj temperaturi dok se pećnica grije.
  9. Kada se je pećnica ugrijala stavite peći pogačice.
  10. Pecite ih oko 20 minuta, odnosno dok ne porume sa svih strana.
Napomena:

Ja sam u receptu koristila Čvarkomaz koji sam kupila u mesnici i preporučam da njega koristite, lakše je nego mljeti čvarke, a 250 g košta 11 kn.

Zavisno koliko su čvarci masni ili ne možda će vam trebati manje ili više brašna pa gledajte da tijesto bude mekše, ali da se baš ne ljepi za ruke.

Share this

Pin

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.