U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Svi znamo što je mousse i stvarno postoji bezbroj recepata i kombinacija. Mi doma volimo ovakve slastice u čaši, već sam prije isprobala mousse u voćnim verzijama, a danas napokon i u čokoladnoj verziji.
Ovo je stvarno brzinski recept gotov u 15 minuta, može ga pripremii svatko i ima dovoljno za sve. Ovo je idealan desert za one koji ljeti ne vole paliti pećnice, jer ovaj recept ne zahtijeva nikakvo pečenje.
Kako mi imamo domaća jaja, ja se nisam bojala staviti ih sirova u mousse, ali vi ako ne vjerujete u porijeklo svojih, slobodno ih prije, zajedno sa šećerom istucite na pari, jedino što se može desiti je da će mousse biti malo više tekuć, nego inače, ali na okusu nećete izgubiti ništa.
Uživajte, kombinirajte i u slast!
- 300 grama tamne čokolade
- 3 cijela jaja
- 50 g šećera
- 1 žlica Dolcela kakao praha
- 300 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+
-
Čokoladu otopite na pari ili u manjem loncu na jako laganoj vatri. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i ostavite da se malo prohladi.
-
Mikserom izmiksajte cijela jaja i šećer, miksajte sve dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.
-
Zatim u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i kakao (kakao prosijte kako nebi bilo grudica). Sve zajedno dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.
-
Posebno izmiksajte šlag, pa ga zatim uz pomoć špatule ili kuhače dodajte u kremastu smjesu čokolade. Miješajte lagano kružnim pokretima dok vam se sve lijepo ne spoji i dok ne dobijete pjenastu kremu.
-
Kremu ulijte ili uz pomoć žlice premjestite u 7 čaša po želji, ostavite u frižideru da se hladi barem sat vremena.
-
Mousse prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi, bit će ukusniji.
-
Ukrasite šlagom po želji, čokoladom, sezonskim voćem ili svježim listićima mente, a jednako je fin i sam.