Cannelloni su jedna od vrsta cjevaste tjestenine – samo ime cannelloni doslovno znači “velike cijevi”. Zbog svog oblika pogodni su za razna punjena, poput ovog sa sirom i špinatom, a možete ih puniti mesom i povrćem ili što god vam već padne na pamet.
Cannelloni su bili poznati još u antičkim vremenima. Prije se tjestenina pripremala od vode, pšenice i soli. Zatim se rezala na velike pravokutne komade, punila nadjevom, zamotala i tek onda kuhala. Ja svoje cannellone ne kuham,uvijek ih pečem i uviek izađu van mekani. Na taj način si skratim vrijeme pripreme samog jela, pa mi je zato ovaj recept još draži.
Ja sam ih slučajno otkrila na odjelu tjestenine u Kauflandu i tamo ih uvijek ima za kupiti, barem u mojem gradu.
Svakako vam ih preporučam za probu jer su jako efektni, a isto tako i jako ukusni.
Dobar tek!
U suradnji s ABC sirom/em>