Iako nisam jedna od onih kojima je ljeti teško paliti pećnicu za desert, volim se poigrati kombinacijama i pripremom koja ipak zahtjeva minimalno vremena u kuhinji po ovim ljetnim vrućinama.
Tako je nastala i ova kombinacija i suradnja dva brenda u jednom postu, Dolcela i WECK® staklenke spojeni u savršen desert kojeg svi volimo – cheesecake. Možete ga pripremiti svojim ukućanima, za neke proslave, ali i za piknike ili ‘to go’ budući da WECK® staklenke možete zatvoriti staklenim ili plastičnim poklopcem.
Cheesecake možete ukrasiti po vašoj želji, dodati voće i pekmeze, možda dodati i koju žličicu lemon curda – na vama je da se poigrate i pustite mašti na volju, a ja vam donosim bazu za uživanje u ljetu!
U slast!
Sastojci:
Sastojci za podlogu od keksi:
- 150 g grancereale keksi
- 2-3 žlice smeđeg ili bijelog šećera
- 80 g maslaca sobne temperature
Sastojci za kremu:
- 500 g kremastog sira
- 100 g šećera u prahu
- sok 1 limuna
- po želji: 2 žličice arome vanilije
- 100 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+
Ostalo:
- pekmezi i marmelade
- svježe voće
Priprema:
- Kekse uvijek prethodno ispečem kako bi mi bili hrskavi pa isto preporučam i vama. Pećnicu zagrijte na 180C.
- Kekse sameljite u grubo pa im dodajte maslac sobne temperature i šećer, sve skupa spojite rukama, istresite na tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje i stavite u pećnicu da se peče oko 5-10 minuta. Zavisi od jačine pećnice, trebaju porumeniti.
- Kekse izvadite van i malo ih prohladite.
- Kremu pripremite tako da posebno izmiksate sir, šećer i sok limuna, a ukoliko volite dodajte i malo arome vanilije.
- Tekući šlag zasebno izmiksajte pa ga umiješajte u smjesu sira.
- Probajte kremu – ukoliko vam nije dovoljno slatka slobodno dodajte još šećera, ali pritom računajte na slatke kekse, voće i pekmeze.
- Cheesecake slažite u slojeve tako da kada zagrabite žličicom u svakom grizu imate sve okuse.
- Uz kremu sam kombinirala rjeđe marmelade od jagode i višanja te svježe maline i borovnice.
U suradnji s Dolcelom i WECK® staklenkama