Cimet rolice

Onaj trenutak kada miris cimeta i toplog dizanog tijesta zamiriše cijelu kuću i stavi osmijeh na lice

Napokon ih zapisujem na blog, cimet rolice su tu! Ovo je recept za koji ste me u zadnje vrijeme najviše pitali i drago mi je da će pronaći mjesto i na blogu jer su stvarno fine – mekane su, ponekad s hrskavom koricom, toliko mirisne i tople da ih vrijedi mijesiti.

Moj pomagač već koju godinu je Kenwood Chef Titanium i uz njega doista sva tijesta super uspiju jer zamijesi za čas, a ako vas je malo strah ovih cimet rolica na Kenwoodovom instagramu ima cijeli postupak kroz videe gdje smo nedavno pripremali ove rolice, linkam vam ovdje pa samo potražite Domaćica highlights i negdje 10. story po redu su cimet rolice.

Nadam se da će vam se svidjeti i da će zamirisati i vaš dom.

U slast!

Cimet rolice
Sastojci:
Sastojci za tijesto
  • 540 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 instant kvasac
  • 2 jaja
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 250 ml mlijeka
Sastojci za nadjev
  • 80 g otopljenog maslaca
  • 200 g smeđeg šećera
  • 3 žlice cimeta
  • po želji: grožđice
Dodatno
  • oko 50-70 g maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • malo vode ili mlijeka
Priprema:
  1. Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga ostavite na toplom dok ne udvostruči volumen.
  2. Uzdignuto tijesto premijesite pa ga na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 30*40 cm.
  3. U manjem lončiću otopite maslac za nadjev, a smeđi šećer i cimet zasebno pomiješajte u jednoj posudici.
  4. Tijesto premažite s maslacem pa po maslacu posipajte cimet šećer. Ukoliko volite posipajte i grožđice.
  5. Tijesto zamotajte u roladu (ne prečvrsto) pa roladu izrežite na otprilike 12-13 rolica širine oko 3-5 cm.

  6. Cimet rolice poslažite u tepsiju obloženu s papirom za pečenje pritom ostavljajući malo mjesta između njih.

  7. Ostavite ih na toplom da se dižu još otprilike 30 minuta.
  8. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200C.
  9. Prije pečenja ih premažite s još malo otopljenog maslaca.

  10. Pecite ih oko 20-30 minuta, zavisno od pećnice.

  11. Pred kraj pečenja na rolice možete staviti komad papira za pečenje kako vam ne bi previše potamnile.

  12. Po želji ih možete posipati s preljevom kojeg pripremite tako da prosijete oko 100 g šećera u prahu kojem dodate malo vode (1 ili 2 žlice), sve dobro promiješate i prelijete po rolicama.

U suradnji s Kenwood Hrvatska

Share this

Pin