Onaj trenutak kada miris cimeta i toplog dizanog tijesta zamiriše cijelu kuću i stavi osmijeh na lice
Napokon ih zapisujem na blog, cimet rolice su tu! Ovo je recept za koji ste me u zadnje vrijeme najviše pitali i drago mi je da će pronaći mjesto i na blogu jer su stvarno fine – mekane su, ponekad s hrskavom koricom, toliko mirisne i tople da ih vrijedi mijesiti.
Moj pomagač već koju godinu je Kenwood Chef Titanium i uz njega doista sva tijesta super uspiju jer zamijesi za čas, a ako vas je malo strah ovih cimet rolica na Kenwoodovom instagramu ima cijeli postupak kroz videe gdje smo nedavno pripremali ove rolice, linkam vam ovdje pa samo potražite Domaćica highlights i negdje 10. story po redu su cimet rolice.
Nadam se da će vam se svidjeti i da će zamirisati i vaš dom.
U slast!
- 540 g glatkog brašna
- 80 g šećera
- prstohvat soli
- 1 instant kvasac
- 2 jaja
- 80 g otopljenog maslaca
- 250 ml mlijeka
- 80 g otopljenog maslaca
- 200 g smeđeg šećera
- 3 žlice cimeta
- po želji: grožđice
- oko 50-70 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- malo vode ili mlijeka
-
Od svih sastojaka za tijesto zamijesite glatko tijesto pa ga ostavite na toplom dok ne udvostruči volumen.
-
Uzdignuto tijesto premijesite pa ga na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte u pravokutnik dimenzija otprilike 30*40 cm.
-
U manjem lončiću otopite maslac za nadjev, a smeđi šećer i cimet zasebno pomiješajte u jednoj posudici.
-
Tijesto premažite s maslacem pa po maslacu posipajte cimet šećer. Ukoliko volite posipajte i grožđice.
-
Tijesto zamotajte u roladu (ne prečvrsto) pa roladu izrežite na otprilike 12-13 rolica širine oko 3-5 cm.
-
Cimet rolice poslažite u tepsiju obloženu s papirom za pečenje pritom ostavljajući malo mjesta između njih.
-
Ostavite ih na toplom da se dižu još otprilike 30 minuta.
-
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 200C.
-
Prije pečenja ih premažite s još malo otopljenog maslaca.
-
Pecite ih oko 20-30 minuta, zavisno od pećnice.
-
Pred kraj pečenja na rolice možete staviti komad papira za pečenje kako vam ne bi previše potamnile.
-
Po želji ih možete posipati s preljevom kojeg pripremite tako da prosijete oko 100 g šećera u prahu kojem dodate malo vode (1 ili 2 žlice), sve dobro promiješate i prelijete po rolicama.