Čokoladna torta bez brašna

Ukoliko još niste probali ovu tortu možda je vrijeme da ju zamutite za vikend i iznenadite sebi drage ljude.

Bezglutenska, mirisna, čokoladna i sočna, svidjet će se svima. Ja sam ju poslužila uz malo šlaga, kakaa, domaćeg pekmeza sa strane i posipala gore šipak za ljepši kontrast.

Poigrajte se i vi, u slast!

Čokoladna torta bez brašna
Sastojci:
Sastojci za tortu promjera 23 cm:
  • 125 g maslaca
  • 250 g tamne čokoladne s najmanje 65% kakaa
  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 140 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • po želji: narančina korica
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C.
  2. Kalupu za torte promjera oko 23 cm dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite maslacem.
  3. U manjem lončiću na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu.
  4. Ostavite sa strane.
  5. Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
  6. Bjelanjke u zasebnoj posudi s prstohvatom soli izmiksajte u snijeg.
  7. Žumanjke izmiksajte sa šećerima pa im dodajte otopljenu čokoladu i maslac (ukoliko želite ovdje možete dodati i narančinu koricu u tortu da joj dodate malo arome). Spojite mikserom.
  8. Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  9. Smjesu premjestite u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20-25 minuta.
  10. Tortu poslužite uz malo tučenog šlaga, sladoleda ili samu, kako već volite. Poigrajte se i pekmezima i voćem.
Napomena:

Ja sam koristila Dolcela proizvode.


Share this

Pin

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.