Ukoliko još niste probali ovu tortu možda je vrijeme da ju zamutite za vikend i iznenadite sebi drage ljude.
Bezglutenska, mirisna, čokoladna i sočna, svidjet će se svima. Ja sam ju poslužila uz malo šlaga, kakaa, domaćeg pekmeza sa strane i posipala gore šipak za ljepši kontrast.
Poigrajte se i vi, u slast!
Za vas imam i kod od 10% popusta na cjelokupan asortiman na mojacokolada.hr, samo upišite SANJA10
Čokoladna torta bez brašna
Sastojci:
Sastojci za tortu promjera 23 cm:
- 125 g maslaca
- 250 g BAM tamne čokoladne
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- po želji: narančina korica
Priprema:
-
Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Kalupu za torte promjera oko 23 cm dno obložite masnim papirom za pečenje, a stranice namastite maslacem.
-
U manjem lončiću na laganoj vatri otopite maslac i čokoladu.
-
Ostavite sa strane.
-
Bjelanjke odvojite od žumanjaka.
-
Bjelanjke u zasebnoj posudi s prstohvatom soli izmiksajte u snijeg.
-
Žumanjke izmiksajte sa šećerima pa im dodajte otopljenu čokoladu i maslac (ukoliko želite ovdje možete dodati i narančinu koricu u tortu da joj dodate malo arome). Spojite mikserom.
-
Na kraju ručno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
-
Smjesu premjestite u kalup i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 20-25 minuta.
-
Tortu poslužite uz malo tučenog šlaga, sladoleda ili samu, kako već volite. Poigrajte se i pekmezima i voćem.