Crumble s marelicama

Crumble s marelicama

 

Oko ovog recepta ne moram puno pisati, svi već znate što je crumble.

Ovisno o voću omjeri mogu malo varirati, možete se i sami igrati s kombinacijama, kao i sa začinima. Nekome ja najdraži crumble onaj od jabuka, nekome od šljiva, meni je ovaj od marelica ili kajsija, zavisno što imate. Sezona je sada pri kraju, netko još ima ovog voća, netko nema, na tržnicama ima, ima i u trgovačkim centrima, pa svakako ovoj kombinaciji dajte šansu.

Ja sam u posipu koristila meni najbolji Zvijezdin miješani namaz s maslacem, koji zapravo objedinjuje sve prednosti margarina i maslaca. Margarin osigurava da dobijete naprimjer prozračan biskvit, prhkije kekse te glatke, fine kreme za kolače, a maslac aromu i okus. Cijena mi je uvijek pristupačna, a kvaliteta deserta vrhunska. Ukoliko niste, obavezno isprobajte!

U slast!

 

Crumble s marelicama
Mirisna kombinacija marelica i prhkog hrskavog posipa u ovoj crumble kombinaciji čini idelanu ljetnu i osvježavajuću slasticu.
Sastojci:
Sastojci za crumble
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 200C i ostavite da se grije.
  2. Voće operite, očistite od koštica i narežite na sitno. Voću dodajte šećer i gussnel, promiješajte.
  3. Pripremljeno voće istresite u manju vatrostalnu posudu koju ste prethodno malo premazali margarinom.
  4. Zatim pripremite posip tako da pomiješate zobene pahuljice, brašno, šećer i margarin (margarin naribajte na sitnu rendu kako biste ga lakše spojili s ostalim sastojcima). Rukama izmrvite posip, pa ga istresite na voće, te blago utisnite rukama.
  5. Stavite peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta.
  6. Poslužite samo ili sa sladoledom, jogurtom ili šlagom.

Share this

Pin