Čudo od jednog jajeta

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  
 
Za ovaj kolač vjerojatno znaju i ptice na grani, ali baš zato sam odlučila Čudo od jednog jajeta uvrstiti među svoje sačuvane recepte ovdje na stranici.

Ovakvi kolači uvijek dobro dođu, za pripremu vam je potrebno 3 minute, pećnica vam se neće stići ugrijati na 180C, a vi ćete već imati pripremljen kolač u tespiji spreman za pečenje.

Cijenim ovakve recepte, takvi se kriju u onim starim požutjelim tekicama, a kako je moj blog moderna verzija požutjele tekice zato je ovaj recept danas ovdje. Neka ga imaju i sve buduće generacije.

Ja nisam kuhala kremu po originalnom receptu, koristila sam Dolcelinu šlag kremu od vanilije koju obožavam, no zato vama donosim obje verzije, pa vi procijenite koliko imate vremena i dali ćete možda uopće stavljati kremu. Moja mama recimo gore stavi glazuru od čokolade. Njoj je tako najdraži.

Prilagodite ga sebi ili prigodi i uživajte!

U slast!

Čudo od jednog jajeta
Jednostavan kolač od oraha koji može pripremiti svaka domaćica. Gotov za čas, a umjesto ove kreme ili neke svoje po želji možete ga prelijti i s čokoladom.
Sastojci:
Sastojci za biskvit
ILI
Priprema:
Priprema
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Sve sastojke za biskvit izmiksajte mikserom. Izlijte u manju tepsiju dimenzija otprilike 20*29 cm. Stavite peći biskvit 25 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe suha.
  3. Dok se biskvit peče vi možete skuhati sami svoju kremu tako da u loncu pomiješajte mlijeko, šećer i puding, kuhajte dok se ne zgusne. Kremu ohladite. Margarin sobne temperature izmiksajte da bude pjenast, pa ga umiksajte u puding.
  4. Ohlađeni biskvit premažite kremom i po želji ga pospite mljevenim orasima ili naribanom čokoladom.
  5. Možete i kao ja izmiksati šlag kremu s 2 dcl mlijeka, njome premazati ohlađeni biskvit, posuti mljevenim orasima, malo prohladiti i poslužiti.

Share this

Pin