Domaće krušne mrvice

Domaće krušne mrvice

Ne znam pravite li vi već svoje domaće krušne mrvice? Ja nisam nikada dosada.

U našoj obitelji se kruh konzumira normalno, iako većinom jedemo crni ili sa sjemenkama, jedemo ga. Kako smo nedavno muž i ja uselili sami u svoj dom, ne stignemo pojesti sav kruh koji kupimo, a kako ja baš ne volim bacati hranu bacila sam se na razmišljanje što s njim.

Iako ima mnogo ideja kako ga iskoristiti, ja sam se sjetila bake koja u svojoj peći na drva suši kruh i radi svoje domaće mrvice. Kod nas ovdje na selu mrvice se skoro uopće ne kupuju. Tako sam i ja nama napravila naše domaće krušne mrvice, od crnog kruha su i sa sjemenkama, još bolje, zdravije su, vi naravno možete koristiti kruh koji god želite. Postupak je vrlo jednostavan, a mrvice možete usitniti u blenderu, mašini za orahe i sl.

Krenimo na recept!

Domaće krušne mrvice
Iako ima mnogo ideja kako iskoristiti stari kruh, ja sam se sjetila bake koja u svojoj peći na drva suši kruh i radi svoje domaće mrvice. Kod nas ovdje na selu mrvice se skoro uopće ne kupuju.
Sastojci:
  • stari kruh po želji količina je optimalna, koliko imate
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 180C i ostavite da se grije.
  2. Kruh narežite na šnite, poslažite ga u veliku tepsiju koju možete ali i nemorate obložiti masnim papirom za pečenje. Tepsiju možete staviti u pećnicu i ako se još nije do kraja ugrijala.
  3. Kruh sušite oko 15-30 minuta, zavisi od vaše pećnice. Otvorite pećnicu nakon nekog vremena i provjerite jel se osušio.
  4. Kruh usitnite u blenderu, mašini za orahe i sl.
  5. Ako želite mrvice poput brašna, možete ih prosijati kroz sito. Veće komadiće mrvica možete usitniti uz pomoć oklagije, tako da njome zdrobite mrvice.

Share this

Pin