Mamin domaći kruh

U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  

Mamin domaći kruh je najbolji kruh na svijetu, peče ga otkako ja znam za sebe. Bio običan dan u tjednu ili neki blagdan njen kruh često krasi obiteljski stol.

Malo je teži, kao pravi domaći slavonski, ima rupice, a u jednu ruku opet je tako mekan, jer je rađen s puno ljubavi. Korica mu je mekana, ali toliko ukusna da ne znam što ju na ovom svijetu može zamijeniti. Nisam ju nikada pitala za recept, do ove godine, jer je ovo godina kada i ja imam svoj vlastiti dom, pa ću kruh peći i sama, iako će se uvijek zvati mamin kruh i kada ga ja budem radila.

Kod ovog recepta je odlično i to što za nekoliko kuna dobijete super kruh, pa je ovaj recept ujedno i ekonomičan u svakom pogledu.

Dobar tek!

Domaći kruh
Starinski recept za mamin kruh. Od ove količine dobit ćete 2 manja kruha.
Sastojci:
Sastojci
Priprema:
Priprema
  1. Mlijeko sa šećerom zagrijte da bude mlako. Dodajte u njega kvasac i ostavite na toplom da nabubri.
  2. U većoj posudi pomiješajte sve sastojke zajedno s uzdiglim kvascem, pa zamijesite glatko tijesto.
  3. Zamiješeno tijesto ostavite na toplom dok se ne udvostruči.
  4. Uzdignuto tijesto premijesite, oblikujte kruščić, stavite ga u tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
  5. Kruh neka još odmara u tepsiji dok vi zagrijete pećnicu na 180 C.
  6. Ukoliko želite zarežite ga po vrhu nožem.
  7. Kruh pecite oko 45 minuta.
Napomena:

Ovdje možete koristiti i neka druga brašna po želji (crno, integralno, mješavinu brašna sa žitaricama i slično) - kako je svako brašno različito i različito upija vodu, slobodno količinu vode povećajte ukoliko mislite da zatreba.

 

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. Kruh od pira