Stiže nam proljeće, stiže nam zelenilo i šarenilo na tanjure, a i pravi prvi dan proljeća je pred nama.
Danas vam donosim dva jednostavna dresinga koja se kod mene najčešće koriste, a možete ih koristiti za salatu, kao umak za tortille, meso, sendviče. Što god vam padne na pamet – ova dva dresinga će se lijepo uklopiti.
Ja sam danas pripremila i jednu salatu iz vrta, s prvim danima proljeća možete jesti mladi radič, a u salatu možete ubaciti i koju maćuhicu i ljubičice koju su isto jestive pa će sve dobiti jednu novu lijepu notu.
Igrajte se okusima i dobar tek!
Dresing od senfa i meda – slatko, kiseli
On se slaže sa gotovo svim salatama. Za njega je potrebno ovih pet sastojaka: senf, med, maslinovo ulje, sok od limuna i malo soli. Postupak pripreme je isti kao i kod ostalih preljeva: u staklenku ili zdjelicu dodati sve sastojke i dobro izmiješati.
Neke količine su recimo 3 vrhom pune žlice senfa, 3 žlice meda pa maslinovo ulje, sok limuna i sol stavite od oka, ali senf i med idu u većim količanama i oni su nositelji preljeva.
Dresing od jogurta
Dresing iliti preljev od jogurta dobro se slaže sa svježim, hrskavim, lisnatim salatama. A radi se tako da se pomiješa jogurt, maslinovo ulje, malo soka od limuna, protisnutog češnjaka, svježeg kopra ili drugog začinskog bilja te malo soli. Sve se dobro izmiješa i to je to. Jogurt može biti bilo koji, a ja sam danas koristila tekući. Količine su od oka i po vašim željama. Igrajte se s okusima, ubacite vlasac ili bosiljak, ukoliko ne volite izbacite češnjak.
Svoje dresinge poslužila sam u WECK® staklenkama dostupnim u Be COOL Full SHOPU.