Nedavno, za vrijeme trajanja sajma ‘Dani Zigante tartufa’ koji se svake godine održava u Livadama, dobila sam paket pun proizvoda s tartufima. Vladimir i ja smo odmah krenuli degustirati sir s tartufima, istarsku čajnu kobasicu s tartufima, kao i same tartufe. Bila je to naša mala gurmanska gozba tih dana.
Među proizvodima stigao mi je i njihov Pleasure box (njega kao i ostale proizvode možete pronaći u njihovom webshopu) – koji me se skroz dojmio jer sam ga vidjela kao savršeni poklon za nadolazeće blagdane ili općenito kao poklon kada idemo nekome u goste (mi smo takvi da nikada u goste ne idemo praznih ruku). U njemu se nalazi i knjižica recepata s tartufima te svi sastojci potrebni za jedan obrok za četiri osobe – upravo ovaj koji vam danas predstavljam – Istarski fuži s tartufatom.
Jelo je doista brzo gotovo, za njegovu pripremu potrebno vam je svega 10 ili 15 minuta, mene je očaralo jer i inače volim brza i fina jela od nekoliko sastojaka, a i volimo tartufe.
Recept je onaj osnovni, koji vi možete nadograđivati i igrati se njime, zato se bacite na pripremu i dobar tek!
Jednostavno, a ukusno jelo za koje je potrebno tek nekoliko sastojaka.
- 500 g tjestenine po izboru
- 100 g maslaca
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 80 g Zigante tartufate (crna ili bijela)
- sol, papar i začini po želji
- maslinovo ulje (obično ili s okusom tartufa)
-
Zakuhajte vodu sa soli u loncu - ubacite tjesteninu i kuhajte ju dok ne omekani.
-
Na tavi rastopite maslac pa mu dodajte vrhnje za kuhanje, ostavite da malo proključa.
-
U tavu umiješajte bijelu tartufatu i sve dobro začinite po ukusu - posolite i poparite te ukoliko želite dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom tartufa.
-
Maknite s vatre i u umak umiješajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.
-
Poslužite toplo uz malo naribanog grana padana ili parmezana.
-
Jednostavniji način je i taj da skuhate 250 g tjestenine i pomiješajte s tartufatom (predlažem ono veće pakiranje).
U suradnji sa Zigante Tartufi