Fuži s tartufatom

Nedavno, za vrijeme trajanja sajma Dani Zigante tartufa’ koji se svake godine održava u Livadama, dobila sam paket pun proizvoda s tartufima. Vladimir i ja smo odmah krenuli degustirati sir s tartufima, istarsku čajnu kobasicu s tartufima, kao i same tartufe. Bila je to naša mala gurmanska gozba tih dana.

Među proizvodima stigao mi je i njihov Pleasure box  (njega kao i ostale proizvode možete pronaći u njihovom webshopu) – koji me se skroz dojmio jer sam ga vidjela kao savršeni poklon za nadolazeće blagdane ili općenito kao poklon kada idemo nekome u goste (mi smo takvi da nikada u goste ne idemo praznih ruku). U njemu se nalazi i knjižica recepata s tartufima te svi sastojci potrebni za jedan obrok za četiri osobe – upravo ovaj koji vam danas predstavljam – Istarski fuži s tartufatom.

Jelo je doista brzo gotovo, za njegovu pripremu potrebno vam je svega 10 ili 15 minuta, mene je očaralo jer i inače volim brza i fina jela od nekoliko sastojaka, a i volimo tartufe. 

Recept je onaj osnovni, koji vi možete nadograđivati i igrati se njime, zato se bacite na pripremu i dobar tek!

 

5 from 1 vote
Tjestenina s bijelom tartufatom

Jednostavno, a ukusno jelo za koje je potrebno tek nekoliko sastojaka.

Sastojci:
Sastojci
  • 500 g tjestenine po izboru
  • 100 g maslaca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 80 g Zigante tartufate (crna ili bijela)
  • sol, papar i začini po želji
  • maslinovo ulje (obično ili s okusom tartufa)
Priprema:
Priprema
  1. Zakuhajte vodu sa soli u loncu - ubacite tjesteninu i kuhajte ju dok ne omekani.

  2. Na tavi rastopite maslac pa mu dodajte vrhnje za kuhanje, ostavite da malo proključa.
  3. U tavu umiješajte bijelu tartufatu i sve dobro začinite po ukusu - posolite i poparite te ukoliko želite dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja s okusom tartufa.

  4. Maknite s vatre i u umak umiješajte skuhanu i ocijeđenu tjesteninu.

  5. Poslužite toplo uz malo naribanog grana padana ili parmezana.

  6. Jednostavniji način je i taj da skuhate 250 g tjestenine i pomiješajte s tartufatom (predlažem ono veće pakiranje).

 

U suradnji sa Zigante Tartufi

Share this

Pin