U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije
Garavuša je zapravo poznati ruski čupavi kolač, a mene je privukao baš zbog ovog imena Garavuša. U originalu se ne radi s nikakvim voćem, ali meni je nekako izgledao preobično pa sam mu ja dodala maline i nas je kolač očarao. Slatko kisela kombinacija je pun pogodak, a uz malo čokoladnog preljeva po vrhu je za prste polizati. Taj dio sam ispobala nakon slikanja kasnije popodne, pa vam od srca preporučam čokoladu po njemu.
U ovaj kolač u originalu ideu 2 pudinga od vanilije, ja sam u svoj stavila samo 1 jer sam htjela osjetiti više sira, nego vanilije, pa vi kakao je vama drago. Kada stavite dva pudinga, kolač je čvršći, a kada samo jedan bude ovako malo kremastiji poput mog.
Kakao također možete dodavati po želji,koliko volite i koliko želite da bude taman, ako imate neki baš gorki kakao bilo bi dobro da povećate količinu šećera kako vam se nebi pokvario okus kolača.
Uživajte i u slast!
- 250 g brašna pola meko, pola oštro
- 150 g maslaca
- 40 g šećera
- 2 žlice kakaa Dolcela
- 1 jaje
- 120 g glatkog brašna
- 2 žlice kakaa Dolcela
- 80 g šećera
- 100 g maslaca
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 1 limun šećer Docela ili naribana korica limuna
- 500 g svježeg sira
- 1 ili 2 pudinga od vanilije Dolcela vidi pod napomena
- 2 kisela vrhnja 400 g
- maline ili neko drugo voće po želji
-
Sastojke za prhko tijesto pomiješajte skupa i zamijesite glatko tijesto.
-
Razvaljajte ga u krug širi od vašeg kalupa kako biste imali dovoljno i za stranice od torte.
-
Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje, stranice namastite s malo maslaca.
-
Tijesto prenesite u kalup, poravnajte lagano dno i stranice unutar obruča.
-
Stavite tijesto na hladno 30 minuta.
-
Pripremite posip tako da također pomiješate sve sastojke. Protrljajte ih rukama da dobijete smjesu nalik zemlji. Ostavite sa strane.
-
Pripremite nadjev tako da pjenasto izmiksate jaja sa šećerima, zatim u kremu dodajte sir, puding iz vrećice i kisela vrhnja. Izmiksajte da se spoji.
-
Pećnicu zagrijte na 180C.
-
U pripremljen kalup s tijestom izlijte nadjev, na nadjev posložite maline, ja sam stavila puno malina, blizu 500 g, vi stavite po želji.
-
Na nadjev pospite mrvičasti posip koji ste već pripremili.
-
Tortu pecite oko sat i 15 minuta, zavisi od pećnice.
Ja sam koristila smrznute maline, koje sam odmrznula, pa ih uvaljala u oštro brašno i šećer.
U ovoj torti možete koristiti i 2 pudinga od vanilije ili samo 1, zavisi kakov iše volite, kremastiju teksturu sira ili čvršću smjesu s okusom vanilije.