Garavuša s malinama

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije  

Garavuša je zapravo poznati ruski čupavi kolač, a mene je privukao baš zbog ovog imena Garavuša. U originalu se ne radi s nikakvim voćem, ali meni je nekako izgledao preobično pa sam mu ja dodala maline i nas je kolač očarao. Slatko kisela kombinacija je pun pogodak, a uz malo čokoladnog preljeva po vrhu je za prste polizati. Taj dio sam ispobala nakon slikanja kasnije popodne, pa vam od srca preporučam čokoladu po njemu.

U ovaj kolač u originalu ideu 2 pudinga od vanilije, ja sam u svoj stavila samo 1 jer sam htjela osjetiti više sira, nego vanilije, pa vi kakao je vama drago. Kada stavite dva pudinga, kolač je čvršći, a kada samo jedan bude ovako malo kremastiji poput mog.

Kakao također možete dodavati po želji,koliko volite i koliko želite da bude taman, ako imate neki baš gorki kakao bilo bi dobro da povećate količinu šećera kako vam se nebi pokvario okus kolača.

Uživajte i u slast!

Garavuša s malinama
Garavuša s malinama je torta nalik Cheesecakeu. Spoj prhkog tijesta, malina i nadjeva od sira i vanilije čini ovu tortu bogatom okusima. Gotova je za čas posla i nema kome se okus nije svidio.
Sastojci:
Sastojci za prhko tijesto
Sastojci za mrvičasti posip
Sastojci za nadjev
Priprema:
Priprema
  1. Sastojke za prhko tijesto pomiješajte skupa i zamijesite glatko tijesto.
  2. Razvaljajte ga u krug širi od vašeg kalupa kako biste imali dovoljno i za stranice od torte.
  3. Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje, stranice namastite s malo maslaca.
  4. Tijesto prenesite u kalup, poravnajte lagano dno i stranice unutar obruča.
  5. Stavite tijesto na hladno 30 minuta.
  6. Pripremite posip tako da također pomiješate sve sastojke. Protrljajte ih rukama da dobijete smjesu nalik zemlji. Ostavite sa strane.
  7. Pripremite nadjev tako da pjenasto izmiksate jaja sa šećerima, zatim u kremu dodajte sir, puding iz vrećice i kisela vrhnja. Izmiksajte da se spoji.
  8. Pećnicu zagrijte na 180C.
  9. U pripremljen kalup s tijestom izlijte nadjev, na nadjev posložite maline, ja sam stavila puno malina, blizu 500 g, vi stavite po želji.
  10. Na nadjev pospite mrvičasti posip koji ste već pripremili.
  11. Tortu pecite oko sat i 15 minuta, zavisi od pećnice.
Napomena:

Ja sam koristila smrznute maline, koje sam odmrznula, pa ih uvaljala u oštro brašno i šećer.
U ovoj torti možete koristiti i 2 pudinga od vanilije ili samo 1, zavisi kakov iše volite, kremastiju teksturu sira ili čvršću smjesu s okusom vanilije.

Share this

Pin