Danas s vama dijelim jedan obiteljski recept, koji, iskreno, nisam vidjela nigdje drugdje. Ovo je jedno od naših najdražih ljetnih jela, brzo se sprema, lagano je, zasitno i izvrsno paše uz sve ljetne salate.
Jedne godine su moji svekar i svekrva uzgajali brokulu i karfiol, svaki dan šetnja do vrta i branje ovih zelenih i bijelih loptica za ručak za nas je bio raj. Ove godine ih nemamo na veliko, ali zato nam je tržnica blizu, a ljetna tržnica je ona najbogatija, od raznog voća, pa do zdravog povrća koje nam je danas na meniju.
Recept je jednostavan, idealan je kao glavno jelo ili za prilog mesu ili recimo popečcima od tikvica, sami birate svoju kombinaciju, ali svakako mu dajte šansu. Svidjet će vam se, vjerujte mi.
Dobar tek!

- voda
- oko 500 g karfiola
- oko 500 g brokule
- 1 žlica ulja
- 130 g krušnih mrvica
- dva prstohvata soli
-
U veliki lonac uspipati vodu i pustiti da zakuha.
-
Brokulu i karfiol očistiti i oprati.
-
U zakuhanu vodu prvo ubaciti karfiol, ostaviti da se kuha oko 5 minuta, zatim dodati i brokulu, kuhati sve skupa još oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša.
-
Povrće procijediti.
-
Posebno na tavi zagrijati žlicu ulja, zatim dodati krušne mrvice pomiješane s malo soli. Miješajte kuhačom i pržite mrvice oko dvije minute dok ne poprime zlatnu boju.
-
Procijeđeno povrće uvaljajte u mrvice, složite u posudu po želji i poslužite.