Karfiol i brokula u krušnim mrvicama

Danas s vama dijelim jedan obiteljski recept, koji, iskreno, nisam vidjela nigdje drugdje. Ovo je jedno od naših najdražih ljetnih jela, brzo se sprema, lagano je, zasitno i izvrsno paše uz sve ljetne salate.

Jedne godine su moji svekar i svekrva uzgajali brokulu i karfiol, svaki dan šetnja do vrta i branje ovih zelenih i bijelih loptica za ručak za nas je bio raj. Ove godine ih nemamo na veliko, ali zato nam je tržnica blizu, a ljetna tržnica je ona najbogatija, od raznog voća, pa do zdravog povrća koje nam je danas na meniju.

Recept je jednostavan, idealan je kao glavno jelo ili za prilog mesu ili recimo popečcima od tikvica, sami birate svoju kombinaciju, ali svakako mu dajte šansu. Svidjet će vam se, vjerujte mi.

Dobar tek!

Karfiol i brokula u krušnim mrvicama
Jednostavan recept, idealan je kao glavno jelo ili za prilog mesu ili recimo popečcima od tikvica, sami birate svoju kombinaciju.
Sastojci:
 • voda
 • oko 500 g karfiola
 • oko 500 g brokule
Sastojci - posip
 • 1 žlica ulja
 • 130 g krušnih mrvica
 • dva prstohvata soli
Priprema:
Priprema
 1. U veliki lonac uspipati vodu i pustiti da zakuha.
 2. Brokulu i karfiol očistiti i oprati.
 3. U zakuhanu vodu prvo ubaciti karfiol, ostaviti da se kuha oko 5 minuta, zatim dodati i brokulu, kuhati sve skupa još oko 10-15 minuta dok povrće ne omekša.
 4. Povrće procijediti.
 5. Posebno na tavi zagrijati žlicu ulja, zatim dodati krušne mrvice pomiješane s malo soli. Miješajte kuhačom i pržite mrvice oko dvije minute dok ne poprime zlatnu boju.
 6. Procijeđeno povrće uvaljajte u mrvice, složite u posudu po želji i poslužite.
Napomena: Ovaj je recept rađen za moj mali Delimano kutak recepata gdje s njihovim čitateljima dijelim sezonske recepte i kratke priče. Sada je došlo vrijeme da recept nađe svoje mjesto i ovdje.

Share this

Pin