Kokos kiflice

Šarene kokos kiflice

 
U suradnji s Dolcela – slatki dodir fantazije

 
Volimo kokos, jako volimo kokos i danas vam donosim jedne prave kokos kiflice. Znam za njih već godinama, tko god ih je probao svidjele su mu se, zato mislim da bi se mogle svidjeti i vama. Skroz su simpatične jer su tako prošarane. Meni su čak bolje sutradan, iako se je rijetko dešavalo da ih je bilo i dan nakon pečenja.

Do sada ih je uvijek radila mama, ali ovoga puta sam se ja uhvatila u koštac s rezanjem trokutića i rolanjem kiflica. Nisam veliki majstor za kiflice, tj. nisam nikakav majstor za kiflice, svaka mi je drugačija i još uvijek me taj dio malo muči, ali ne brinem se puno, dok god je sve jako fino i traži se komad više.

Savršene kiflice će biti tu kada bude i više zarolanih kiflica u mojim rukama, ali ne obeshrabrujem se, pa nemojte ni vi, samo se naoružajte dobrom voljom, onda sve ide tako lako. Vjerujte mi!

U slast!

Kokos kiflice
Svima omiljene kiflice u nešto drugačijoj varijanti - prošarane s dvobojnim tijestom i uvaljane u kokos nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Sastojci:
Sastojci za tijesto
Sastojci za sirup
Sastojci za ukrašavanje
Priprema:
  1. Zamijesite glatko tijesto od svih sastojaka za tijesto, osim kakaa.
  2. Zamiješeno tijesto prepolovite na 2 jednaka dijela. Sada 2 žlice kakaa pomiješajte s par žlica vruće vode kako biste dobili pastu. Kakao pastu umiješajte u jedno od tijesta, mijesite tijesto nekoliko minuta sve dok ne dobijete ujednačenu boju.
  3. Uzmite jednu tacnu, malo ju pobrašnite, položite tijesta na nju, prekrijte tijesta vrećicom i krpom, te ih ostavite na toplom da se dižu. Zavisno o toplini prostorije otprilike im treba oko 30-40 minuta.
  4. Razvaljajte jedno tijesto na pobrašnjenoj podlozi na kvadrat debljine otprilike 0.5 cm, zatim i drugo tijesto razvaljajte jednako kao prvo. Sada jedno preklopite preko drugog, malo rukama namjestite tijesta da budu pravilan kvadrat, pa ih još malo zajedno izvaljajte da se spoje.
  5. Sada tijesto narežite na trake, zatim te trake narežite na trokute. Trokute zarolajte u oblik kiflice.
  6. Tepsiju obložite papirom za pečenje, kiflice položite na nju i ostavite ih da se još malo odmaraju.
  7. Za to vrijeme upalite pećnicu na 200 C i ostavite ju da se grije. Zarolajte sve kiflice, ostavite ih sa strane da se dižu.
  8. Kiflice pecite 15 minuta.
  9. Dok se one peku vi pripremite sirup tako da zakuhate sve sastojke u manjem loncu.
  10. Kokos si isipajte u jednu posudicu i stavite sa strane.
  11. Ispečene, vruće kiflice uronite u sirup, ostavite ih nekoliko sekundi da omekane, pa ih zatim izvadite i uvaljajte u kokos.
  12. Stavite peći preostale kiflice, sirup neka vam bude vruć dok druga tura bude izlazila van. Ukoliko se ohladi, samo ga kratko opet zagrijte.
Napomena:

Ukoliko nemate suhi kvasac, možete ga zamijeniti s 1 svježim.
Ja sam sebi olakšala valjanje pa sam tijesto prepolovila samo na 2 dijela, vi si možete prepoloviti na više loptica pa ćete valjati manja tijesta, osim u kvadrate možete ih valjati i u krugove, pa tek tada rezati trokute, kao kada inače radite kiflice ili kroasane.

Share this

Pin