Bliži nam se Advent i vrijeme darivanja, a iz WECK® Hrvatska nam dolazi ideja za ovaj simpatični gifting kolača u staklenkama kojeg sam se ja primila pa ga isprobala u svojoj kuhinji. Ideja je stvarno super budući da WECK® staklenke mogu ići i u pećnicu, u njima doista možete ispeći što god želite, za bilo koju prigodu.
Ja sam se danas odlučila na biskvit s dodatkom jabuka i začina za medenjake, a vi se možete poigrati cimetom ili nekim drugim zimskim začinom. Poigrajte se možda i drugim biskvitima poput onog s bundevom ili mrkvom.
Ukoliko još topao kolač zatvorite gumenim brtvama i metalnim držačima kolač, poručuju iz WECK®-a, ostaje svjež i do 2 tjedna ukoliko ga čuvate u frižideru ili na tamnom i hladnom mjestu. Tako, ako ih radite za poklon ili neki rođendan ili neki tip proslave možete ih napraviti puno ranije i samo poslužiti ili pokloniti tog dana.
Ono što je bitno kod pečenja, WECK® staklenke je potrebno prvo staviti na tepsiju pa tek tada stavljati u zagrijanu pećnicu. Ukoliko ćete ih stavljati direktno na rešetku pećnica tada treba biti hladna. No, uvijek ju je lakše prvo zagrijati pa tek tada peći desert ili neko drugo jelo.
Bacimo se na recepet – neka vam bude u slast!
- 250 g glatkog brašna
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1.5 dl ulja
- 1.5 dl vode
- 4 jaja
- 4 jabuke
- 2 žličice začina za medenjake
-
Pećnicu zagrijte na 180C.
-
Pripremite si 8 WECK® kalup staklenkiod 290 ml.
-
Sve sastojke za biskvit pomiješajte u jednoj posudi - a jabuke ogulite i naribajte na krupnu rendu u smjesu. Izmiješajte s pjenjačom.
-
Smjesu lijevajte do pola staklenke.
-
Stavite peći u zagrijanu pećnicu oko 20-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
-
Još tople kolačiće zatvorite gumenim brtvama (koje prethodno namočite u vodi u koju ste dodali malo alkoholnog octa) i metalnim držačima. Pustite ih da se prohlade pa ih čuvajte u frižideru do 2 tjedna.
Ja sam u videu radila pola smjese u 4 staklenke.