Kolač s makom i kruškama

Kolač s makom i kruškama


Vratili smo se s mora u našu zelenu Slavoniju, vratili smo se svojim obavezama, planiranju, sanjarenju i uživanju u malo hladnijem zraku.

Dočekale su nas i košare pune krušaka, a kako ih ne stignemo jesti svježe odlučila sam s njima pripremiti jedan kolač, na neki način običan, na neki način neobičan, kolač s makom i kruškama.

Uzela sam svoj Kenwdood mikser i brizinski zamutila biskvit od maka, u njega sam uronila oguljene kruške, onako cijele i stavila u pećnicu, palila sam ju, nije bilo prevruće i bome sam već jedva čekala da je u punom pogonu.

Vi se ovdje možete igrati pa oko krušaka staviti bilo koji biskvit, neki s rogačem, čokoladni ili obični žuti.

Neka vam bude u slast!

Kolač s makom i kruškama
Sastojci:
  • 3 jaja
  • 170 g šećera
  • naribana korica limuna
  • 120 g glatkog brašna
  • pola praška za pecivo
  • 200 ml mlijeka
  • 150 ml ulja
  • 2 žlice ruma
  • 1 žličica cimeta
  • 200 g mljevenog maka
Priprema:
  1. Pećnicu zagrijte na 180C i ostavite ju da se grije.
  2. Duguljasti kalup obložite masnim papirom za pečenje.
  3. Oko 4-5 kruški srednje veličine ogulite i stavite sa strane.
  4. Pjenasto izmiksajte jaja i šećer, zatim u smjesu dodajte sve ostale sastojke.

  5. Smjesu za biskvit izlijte u kalup pa u biskvit poredajte kruške, trebale bi biti poslagane uspravno i na gusto kako bi stajale., ako se malo i sruše ništa strašno.

  6. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 45 minuta, možda i više, zavisno od pećnice.
  7. Najbolje da provjerite nožićem gdje vam je biskvit, ako izlazi suh gotovo je.
  8. Nakon 15-20 minuta pečenja na kolač možete staviti komad masnog papira kako vam kolač ne bi izgorio.
  9. Pospite šećerom u prahu ili prelijte glazurom od čokolade.

Share this

Pin