Kore za pavlovu


Kada sam vas zadnji put pitala postoji li neki recept koji vam daje muke rekli ste da je to pavlova, odnosno te beze kore na kojih kasnije ide krema po želji.

A kako sam prošli mjesec radila video s Kenwood Hrvatska onda smo spojili da vam preko videa pokažemo i Kenwood kuhinjski robot, ali i tih par koraka kod pavlove.

Ukoliko pratite recept doista ne bi trebali imati problema, a u videu sam prikazala i kako ju ja oblikujem, doslovno bude visoka i manji krug promjera 20 cm.

Okusima se možete igrati, na nju možete stvaljati razne kreme od vanilije ili čokolade, kreme od voća s dodatkom voća, sve što volite paše.

Za ovo vrijeme se možete poigrati i Pavlova vijencem ili jednostavno napraviti klasičnu okruglu tortu i gore kremu s kakvim preljevom od voća ili možda samo razrijediti pekmez pa da vas izgledom malo podsjeća na blagdane.

U slast!

Kore za pavlovu
Sastojci:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 250 g šećera
  • 1 žlica gussnela
  • 1 žličica octa
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 130C i ostavite da se grije. Na tepsiju stavite masni papir za pečenje.
  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna (otprilike 4-5 minuta). Na kraju dodajte gussnel i ocat.
  3. Na masni papir špatulom ili velikom žlicom vadite smjesu u oblik kruga (kao u videu) promjera oko 20 cm, torta neka bude višlja (oko 6 ili više cm).
  4. Zagladite pavlovu.
  5. Stavite koru u pećnicu na 01:30 h, zatim ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite unutra u pećnici da se skroz ohladi.

Share this

Pin