Kuglof od bundeve i oraha

Kuglof od bundeve i oraha prvenstevno je objavljen u mjesečniku Grazia, tamo od ovog mjeseca možete pratiti moju gastro kolumnu s receptima. O ovom kuglofu imam samo riječi hvale, ali doista, jedan od najdražih recepata s bundevom upravo je ovaj. Kod ovog recepta odlično je to što ga možete ispeći kao običan kolač u tepsiji ili pak u okruglom kalupu za tortu. Umjesto oraha možete dodati bademe ili lješnjake, možete se s receptom igrati. Čak i oni koji su skeptični prema bundevi, pogotovo u desertima obožavaju kolač i odmah traže recept, znači moja svaka preporuka za isprobavanje. 

Ostaje sočan dugo, pa taako u njemu možete uživaati i nekoliko dana.

Recept

Kuglof od bundeve i oraha
Ovaj kuglof možete napraviti i kao običan kolač u tepsiji ili kao tortu čije ćete kore prerezati po pola, pa nadjenuti kremom.
Sastojci:
  • 190 g brašna
  • 1 žličica sode
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1.5 žličica cimeta
  • pola žličice soli
  • 175 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 250 g pirea od bundeve
  • 40 g sitno sjeckanih oraha
Priprema:
  1. Bundevu ogulite, narežite na kockice i stavite kuhati oko 10 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga.
  2. Pećnicu upalite na 190C i ostavite da se grije.
  3. Kalup koji odaberete prije pečenja namastite.
  4. U jednoj posudi zajedno prosijte brašno, sodu, prašak za pecvio, cimet i sol.
  5. U drugoj posudi prvo izmiksajte ulje i šećer, zatim nastavite miksati postepeno dodavajući jedno po jedno jaje, a potom i smjesu s brašnom.
  6. Na kraju umiješajte pire od bundeve i orahe.
  7. Izlijte u kalup i stavite peći kolač oko 30-40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe van suha.
Napomena:

Ovo su sastojci za male kalupe od 20 cm, ukoliko trebate veći kolač ili kuglof, samo poduplajte sastojke.

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. yacon syrup vitamin shoppe

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.