Kuglof od bundeve i oraha

Kuglof od bundeve i oraha prvenstevno je objavljen u mjesečniku Grazia, tamo od ovog mjeseca možete pratiti moju gastro kolumnu s receptima. O ovom kuglofu imam samo riječi hvale, ali doista, jedan od najdražih recepata s bundevom upravo je ovaj. Kod ovog recepta odlično je to što ga možete ispeći kao običan kolač u tepsiji ili pak u okruglom kalupu za tortu. Umjesto oraha možete dodati bademe ili lješnjake, možete se s receptom igrati. Čak i oni koji su skeptični prema bundevi, pogotovo u desertima obožavaju kolač i odmah traže recept, znači moja svaka preporuka za isprobavanje. 

Ostaje sočan dugo, pa taako u njemu možete uživaati i nekoliko dana.

Recept

Kuglof od bundeve i oraha
Ovaj kuglof možete napraviti i kao običan kolač u tepsiji ili kao tortu čije ćete kore prerezati po pola, pa nadjenuti kremom.
Sastojci:
  • 190 g brašna
  • 1 žličica sode
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1.5 žličica cimeta
  • pola žličice soli
  • 175 ml ulja
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 250 g pirea od bundeve
  • 40 g sitno sjeckanih oraha
Priprema:
  1. Bundevu ogulite, narežite na kockice i stavite kuhati oko 10 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga.
  2. Pećnicu upalite na 190C i ostavite da se grije.
  3. Kalup koji odaberete prije pečenja namastite.
  4. U jednoj posudi zajedno prosijte brašno, sodu, prašak za pecvio, cimet i sol.
  5. U drugoj posudi prvo izmiksajte ulje i šećer, zatim nastavite miksati postepeno dodavajući jedno po jedno jaje, a potom i smjesu s brašnom.
  6. Na kraju umiješajte pire od bundeve i orahe.
  7. Izlijte u kalup i stavite peći kolač oko 30-40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe van suha.
Napomena:

Ovo su sastojci za male kalupe od 20 cm, ukoliko trebate veći kolač ili kuglof, samo poduplajte sastojke.

Share this

Pin

Trackbacks for this post

  1. yacon syrup vitamin shoppe