Kuglof od bundeve i oraha prvenstevno je objavljen u mjesečniku Grazia, tamo od ovog mjeseca možete pratiti moju gastro kolumnu s receptima. O ovom kuglofu imam samo riječi hvale, ali doista, jedan od najdražih recepata s bundevom upravo je ovaj. Kod ovog recepta odlično je to što ga možete ispeći kao običan kolač u tepsiji ili pak u okruglom kalupu za tortu. Umjesto oraha možete dodati bademe ili lješnjake, možete se s receptom igrati. Čak i oni koji su skeptični prema bundevi, pogotovo u desertima obožavaju kolač i odmah traže recept, znači moja svaka preporuka za isprobavanje.
Ostaje sočan dugo, pa taako u njemu možete uživaati i nekoliko dana.
Recept
- 190 g brašna
- 1 žličica sode
- 1 žličica praška za pecivo
- 1.5 žličica cimeta
- pola žličice soli
- 175 ml ulja
- 200 g šećera
- 2 jaja
- 250 g pirea od bundeve
- 40 g sitno sjeckanih oraha
-
Bundevu ogulite, narežite na kockice i stavite kuhati oko 10 minuta. Skuhanu bundevu ocijedite, napravite pire i ohladite ga.
-
Pećnicu upalite na 190C i ostavite da se grije.
-
Kalup koji odaberete prije pečenja namastite.
-
U jednoj posudi zajedno prosijte brašno, sodu, prašak za pecvio, cimet i sol.
-
U drugoj posudi prvo izmiksajte ulje i šećer, zatim nastavite miksati postepeno dodavajući jedno po jedno jaje, a potom i smjesu s brašnom.
-
Na kraju umiješajte pire od bundeve i orahe.
-
Izlijte u kalup i stavite peći kolač oko 30-40 minuta, odnosno dok čačkalica ne izađe van suha.
Ovo su sastojci za male kalupe od 20 cm, ukoliko trebate veći kolač ili kuglof, samo poduplajte sastojke.
Trackbacks for this post