Ponovno nam se vratilo proljeće i topla popodneva i uživanja u dvorištu, a uz to sve dolazi i hrana, malo vina, kava ili što vam već paše za potpun doživljaj.
Ja ovih dana sanjam o nekom putovanju pa sam složila neku morsku platu i ispekla domaći kruh, ali ovog puta onaj bezglutenski koji mi je nedavno došao na probu.
Mjesec svibanj je mjesec celikalije i ja osobno poznajem nekoliko ljudi koji jesu na bezglutenskoj prehrani i često me mnogi od vas traže bezglutenske recepte (na blogu ih ima nekoliko), ali evo da vam i preporučim jedan proizvod koji sam ja isprobala, a to je ovo bezglutensko brašno od kojeg se može raditi kruh, ali i tijesto za pizzu ili pogačice, što god želite. Ja sam ga nekoliko puta isprobala u formi kruha i doista je prefin, mirisan, s hrskavom koricom, rupicama, poseban je.
Od mene ide svaka preporuka, a inače ga možete naručiti preko stranice A-1 koja prodaje sve proizvode od Bakin Mix, stavljam vam link ovdje.
Dobar tek!
Jednostavan recept za bezglutenski kruh koji može pripremiti svatko.
- 500 g bezglutenskog brašna Bakin Mix
- 10 g maslinovog ulja
- 1 vrećica suhog kvasca
- 440 ml mlake vode
- 1-2 žlice soli (ja volim slaniji)
-
Sve sastojke stavite u posudu miksera i zamijesite tijesto (možete mijesiti i ručno).
-
Tijesto premjestite u dobro nauljenu posudu pa ga poklopite i ostavite ga na toplom da se diže dok se ne udvostruči.
-
Naraslo tijesto premjesite na malo pobrašnjenoj podlozi pa ga oblikujte u kruh ili tijesto za pizzu ili peciva, kiflice.
-
Kako sam ja radila kruh oblikovala sam ga u krug te ga premjestila na veliku tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.
-
Kruh odozgora dodatno premažite maslinovih uljem pa ga prekrijte vlažnom krpom i pustite ga da se još diže.
-
Za to vrijeme upalite pećnicu na 190C i ostavite ju da se grije.
-
Kada se je pećnica zagrijala maknite krpu i stavite peći kruh u pećnicu.
-
Pecite ga oko 20-30 minuta, zavisno od pećnice.
Ovaj recept kao i postupak za pizzu ili pogačice imate na samoj poleđini svakog pakiranja. Ja sam jedino stavila cijelu vrećicu suhog kvasca i meni je takav odličan.