Mekani bezglutenski kruh

Ponovno nam se vratilo proljeće i topla popodneva i uživanja u dvorištu, a uz to sve dolazi i hrana, malo vina, kava ili što vam već paše za potpun doživljaj.

Ja ovih dana sanjam o nekom putovanju pa sam složila neku morsku platu i ispekla domaći kruh, ali ovog puta onaj bezglutenski koji mi je nedavno došao na probu.

Mjesec svibanj je mjesec celikalije i ja osobno poznajem nekoliko ljudi koji jesu na bezglutenskoj prehrani i često me mnogi od vas traže bezglutenske recepte (na blogu ih ima nekoliko), ali evo da vam i preporučim jedan proizvod koji sam ja isprobala, a to je ovo bezglutensko brašno od kojeg se može raditi kruh, ali i tijesto za pizzu ili pogačice, što god želite. Ja sam ga nekoliko puta isprobala u formi kruha i doista je prefin, mirisan, s hrskavom koricom, rupicama, poseban je.

Od mene ide svaka preporuka, a inače ga možete naručiti preko stranice A-1 koja prodaje sve proizvode od Bakin Mix, stavljam vam link ovdje.

Dobar tek!

Mekani bezglutenski kruh

Jednostavan recept za bezglutenski kruh koji može pripremiti svatko.

Sastojci:
  • 500 g bezglutenskog brašna Bakin Mix
  • 10 g maslinovog ulja
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 440 ml mlake vode
  • 1-2 žlice soli (ja volim slaniji)
Priprema:
  1. Sve sastojke stavite u posudu miksera i zamijesite tijesto (možete mijesiti i ručno).

  2. Tijesto premjestite u dobro nauljenu posudu pa ga poklopite i ostavite ga na toplom da se diže dok se ne udvostruči.

  3. Naraslo tijesto premjesite na malo pobrašnjenoj podlozi pa ga oblikujte u kruh ili tijesto za pizzu ili peciva, kiflice.

  4. Kako sam ja radila kruh oblikovala sam ga u krug te ga premjestila na veliku tepsiju obloženu masnim papirom za pečenje.

  5. Kruh odozgora dodatno premažite maslinovih uljem pa ga prekrijte vlažnom krpom i pustite ga da se još diže.

  6. Za to vrijeme upalite pećnicu na 190C i ostavite ju da se grije.

  7. Kada se je pećnica zagrijala maknite krpu i stavite peći kruh u pećnicu.

  8. Pecite ga oko 20-30 minuta, zavisno od pećnice.

Napomena:

Ovaj recept kao i postupak za pizzu ili pogačice imate na samoj poleđini svakog pakiranja. Ja sam jedino stavila cijelu vrećicu suhog kvasca i meni je takav odličan.

Share this

Pin

Leave a Comment

Recipe Rating




Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.