U glavi je proljeće, ali vani je ipak još nekako zima, pa ovi muffini s jabukama savršeno pašu uz vrijeme, a i uz šalicu nekog toplog čaja dok u prognozi slušam da dolazi snijeg.
Odlučila sam iskoristiti sezonu jabuka do kraja, imamo još puno gajbi i šteta je da propadnu, a i u trgovinama i na tržnici se sada mogu naći po dobroj cijeni.
Ovi muffini su inačina jednog od mojih najdražih kolača, no plus im je jer su u muffin verziji, pa su super za u goste, na kave i slično.
Od ove količine ispadne 15 ak muffina, a sastojcima i začinima se možete igrati.
U slast!
Muffini s jabukama
Jednostavni i brzi sočni muffini s jabukama za koje vam je potrebna samo pjenjača i malo vremena.
Sastojci:
Sastojci
- 3 jaja
- 170 g šećera
- 210 g glatkog brašna
- 1.5 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 1 vanilin šećer Dolcela
- 1 prašak za pecivo Dolcela
- 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
- 3 žlice pekmeza breskva, marelica, kruška...
- 4 jabuke
Priprema:
Priprema
-
Pećnicu upalite na 180 C i ostavite da se grije.
-
U kalup za muffine stavite košarice. (muffin se ne ljepi za košarice zbog ulja u sebi)
-
U posudi pjenjačom izmješajte jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet I pekmez. Zatim u to naribajte 1-2 jabuke.
-
Smjesu izlijte u košarice, punite do ¾, Pa na muffine naribajte još malo jabuka.
-
Stavite peći muffine oko 20-30 minuta. Kako je svaka pećnica različita, najbolje provjeriti čačkalicom, ukoliko izlazi suha, gotovi su, ukoliko ne, stavite peći još malo, pa opet provjerite.