Njoki s dimljenim lososom

Kada sam birala prvi Vegeta Maestro začin s kojim ću pripremiti brzi ručak, znala sam da će to biti kopar. Svježem kopru je sezona već prošla i svježi se doista slabo nađe i ako niste jedni od onih koji su ga spremili u škrinju, ovaj suhi je savršen za ubacivanje u razna jela, kao i u zimnicu.

Kod nas doma kopar stavljamo u mahune, u rižota i đuveče, kremaste juhe, juhe s tikvicama, u umak od krastavaca, klasični umak za meso, a savršeno se slaže i s lososom pa je zato danas na meniju ovaj brzi ručak – njoki, kremasti sir i kopar.

Omjerima se možete igrati, losos smanjiti ili povećati.

Dobar tek!

Njoki s dimljenim lososom

Ručak gotov za 15-ak minuta.

Sastojci:
  • 500 g njoka
  • 30 g maslaca
  • 250 ml vrhnja za kuhanje
  • 150 g dimljenog lososa
  • 100 g svježeg krem sira
  • 1-2 žlice Vegeta Maestro kopra
  • soli i papra po želji
Priprema:
  1. Njoke stavite da se kuhaju po uputama s vrećice ili ako radite domaće, sve znate.

  2. Na tavi otopite maslac pa mu dodajte vrhnje za kuhanje i nasjeckani losos, ostavite koju minutu na vatri pa umiješajte i krem sir te začine.

  3. Skuhane njoke ocijedite pa ih umiješajte u umak.

  4. Poslužite toplo.

Njoki s dimljenim lososom

U suradnji s Vegeta Maestro začini

Share this

Pin