Kada sam birala prvi Vegeta Maestro začin s kojim ću pripremiti brzi ručak, znala sam da će to biti kopar. Svježem kopru je sezona već prošla i svježi se doista slabo nađe i ako niste jedni od onih koji su ga spremili u škrinju, ovaj suhi je savršen za ubacivanje u razna jela, kao i u zimnicu.
Kod nas doma kopar stavljamo u mahune, u rižota i đuveče, kremaste juhe, juhe s tikvicama, u umak od krastavaca, klasični umak za meso, a savršeno se slaže i s lososom pa je zato danas na meniju ovaj brzi ručak – njoki, kremasti sir i kopar.
Omjerima se možete igrati, losos smanjiti ili povećati.
Dobar tek!
Ručak gotov za 15-ak minuta.
- 500 g njoka
- 30 g maslaca
- 250 ml vrhnja za kuhanje
- 150 g dimljenog lososa
- 100 g svježeg krem sira
- 1-2 žlice Vegeta Maestro kopra
- soli i papra po želji
-
Njoke stavite da se kuhaju po uputama s vrećice ili ako radite domaće, sve znate.
-
Na tavi otopite maslac pa mu dodajte vrhnje za kuhanje i nasjeckani losos, ostavite koju minutu na vatri pa umiješajte i krem sir te začine.
-
Skuhane njoke ocijedite pa ih umiješajte u umak.
-
Poslužite toplo.